Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ποια είναι η αλήθεια για τα συσσίτια της Εκκλησίας;

Bernard Picart «Ρώσος επίσκοπος»-(1733), από το “Histoire générale des cérémonies, moeurs, et coutumes religieuses de tous les peuples du monde  …par M. l'abbé Banier, & par M. l'Abb'e le Mascrier”.
Αντικρουόμενα στοιχεία-απουσία λογοδοσίας-ύποπτα πρόσωπα-ξένα κόλλυβα-σιωπή.      Του Αναγνώστη Λασκαράτου 
Πόσοι σιτίζονται από την Εκκλησία, με τίνος τα λεφτά και κάτω από ποιόν έλεγχο; Διαβάζω: “Περίπου 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά μέσω των συσσιτίων, αλλά και των πακέτων με τρόφιμα που παρέχουν σε σπίτια ευπαθών συμπολιτών μας η Αρχιεπισκοπή και οι μητροπόλεις, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας, διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών” (skai.gr-27/12/2011 20:02)

Έξι μήνες μετά όμως, ο μητροπολίτης ‘Χρυσής Αυγής’ (Λούτσας, Κορωπίου, Αναβύσσου και Ραφήνας) και Μεσογαίας κ.Νίκος Χατζηνικολάου (εκδότης εγκυκλίων προς ψηφοφόρους), μειώνει τον αριθμό αυτό στο ένα τέταρτο περίπου! Η διαφορά είναι τεράστια και χρήζει διευκρίνισης: «Σήμερα σιτίζονται από την Εκκλησία περίπου60.000 άτομα ημερησίως.…». Δεν πρόκειται για λάθος, δημοσιεύθηκε στο μαθητικό λυκειακό περιοδικό “ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ” του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας (τ.113, Ιούνιος 2012, στο 5. της συνέντευξης). Αναδημοσιεύτηκε στη ιστοσελίδα της Μητρόπολης, σε πολλούς ιερούς ιστότοπους και δεν επανορθώθηκε.
Ρωτάω ευθέως: Που και πότε γίνονται αυτά τα συσσίτια; Τι πληρώνει για αυτά η Εκκλησία του (ιερέα τώρα) κ.Φουρλεμάδη (της δικαστικά ακαταδίωκτης «Αλληλεγγύης» των σάπιων κοτόπουλων και των χαμένων εκατομμυρίων) από τις δικές της τραπεζικές καταθέσεις (δίνει έστω και ένα ευρώ;), τι πληρώνουν οι πιστοί, τι τα αφορολόγητα παγκάρια, τι οι διάφοροι επιχειρηματίες (που διαφημίζονται έτσι) και το κυριότερο, πόσα δίνει το πελατειακό Κράτος του ΝΔΠΑΣΟΚ με την ανοχή και τη συνενοχή (όχι μόνο σιωπή αλλά και διαφήμιση) των πονηρών πολιτευτών της «αριστερής» αξιωματικής αντιπολίτευσης των ακριβοπληρωμένων 71 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος έλεγχος ασκείται για να πιστοποιήσει πως τα κρατικά λεφτά πηγαίνουν στον προορισμό τους; Γιατί το Κράτος διεκπεραιώνει αυτό το κοινωνικό του έργο μέσω της Εκκλησίας, δεν διαθέτει δικό του μηχανισμό ή και το μηχανισμό των Δήμων; Τι οικονομικά κέρδη έχει η κρατική Εκκλησία από αυτές τις ετεροχρηματοδοτούμενες αφορολόγητες «φιλανθρωπικές» της επιχειρήσεις; Γιατί κανείς δεν ρωτάει τα αυτονόητα;
Για να μπορέσει ο αναγνώστης να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα, παραθέτω ασχολίαστες κάποιες ειδήσεις:
1. «Ανακοινώθηκε πως «το υπουργείο Υγείας (Λοβέρδος, συνομιλητής του κ.Κουβέλη, διώκτης εκδιδομένων γυναικών με AIDS, παρηγορητής του τραμπούκου ψευτοπαλληκαρά Μπούκουρα και θιασώτης της θανατικής ποινής) θα διαθέσει κονδύλι 300.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να στηρίξει συμπληρωματικά το πρόγραμμα σίτισης των αστέγων» (6.2.2012).
  1. «Τα συσσίτια των Εκκλησιών θα παραμείνουν κλειστά από δύο έως τέσσερις εβδομάδες…Για εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπους, η αδράνεια του καλοκαιριού σημαίνει περαιτέρω βύθιση στην ανέχεια….Είναι εκείνοι που σιτίζονται στις κατά τόπους ενορίες, αλλά τον Αύγουστο καλούνται να αναζητήσουν αλλού βοήθεια. Θα μπορούσαν έστω και με μειωμένη δύναμη να συνεχίσουν να λειτουργούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κρούση οργανώσεων στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κινητοποίηση εθελοντών με σκοπό να στελεχώσουν συσσίτια στην πόλη, δεν υπήρξε απάντηση (‘Καθημερινή’, 13.7.2013).
3. «Χάρισε τα ασημένια της κουταλάκια στα συσσίτια της Εκκλησίας… Έξι ασημένια κουταλάκια που της είχαν χαρίσει η μητέρα της που προηγουμένως είχε η γιαγιά της. Ήταν η μοναδική περιουσία της κυρίας Κυθρεώτου» (4. 11.2013).
4.  «Πέντε τόνοι τρόφιμα θα διατίθενται κάθε μήνα, σε τακτική βάση, προκειμένου να στηρίζονται τα συσσίτια που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τους εμπόρους και τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών της Αθήνας (ΟΚΑΑ)» (7.2.2014).
  1. «140 εκατ. Σαμαρά στην Εκκλησία» (13.5.2013).
Καταλήγω:
Α. Με ένα ερώτημα προς τους αριστερούς διαφημιστές, θιασώτες και συνομιλητές του αρχιεπισκόπου Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη, Κατάρ, Φωτοβολταϊκών, Βοιωτοπεδίου, Βουλιαγμένης, Σιβιτανιδείου, Ασωπού ποταμού, «Αλληλεγγύης»-«Αποστολής» κ.Ιερώνυμου: Ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας  που «συγκεντρώνει χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς» και που «το μήνυμά της είναι παράλληλο με αυτό τηςΑριστεράς», είχε δηλώσει για το Γρηγόρη Μιχαλόπουλο: «Τιμώ τον κ.Μιχαλόπουλο και εκτιμώ το έργο του» («Νέοι  Άνθρωποι», 16.12.2011). Μιλούσε για τον ακροδεξιό εκδότη της αποκρυφιστικής «Ελεύθερης Ώρας» και αρχηγό της ρατσιστικής «Εθνικής Συμμαχίας», που αν και πήρε 0,2% των ψήφων στις εκλογές του 2000, η δαπάνη της έφτασε τα 282 εκατομμύρια δρχ. (Παναγιώτη Δημητρά:«Ποιος ενίσχυσε οικονομικά την ακροδεξιά Εθνική Συμμαχία; Ποιος χρηματοδότησε αυτό το κόμμα το οποίο, μέχρι την παρέμβαση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι,διακήρυττε στα τηλεοπτικά του μηνύματα ότι οι λαθρομετανάστες σκοτώνουν;»)
Να σημειωθεί ότι ο Μιχαλόπουλος με χυδαιότατες εκφράσεις έβριζε καπηλικότατα και απειλούσε από τις εφημερίδες του με σταδιακές αποκαλύψεις για τη σεξουαλική ζωή κληρικών, οι οποίες σταματούσαν απότομα, ενώ σύμφωνα με τον μητροπολίτη Δωδώνης τ.Ζακύνθου Χρυσόστομο εκβίαζε πάρα πολλούς επισκόπους. Ο Μιχαλόπουλος είχε ήδη καταδικαστεί για εκβιασμούς επιχειρηματιών πρωτόδικα σε 18 και από το Εφετείο σε 9 χρόνια φυλάκιση. Αυτές οι δηλώσεις τιμής είναι ενάρετη συμπεριφορά Χριστιανού (!) Προκαθημένου, που έχει τάχα καταδικάσει (πού, πότε, πως;) τη σατανιστική  Χ.Α. της οποίας το Φύρερ ευλόγησε μέσα στη Βουλή, ενώ στα ανά τη χώρα ναζιστικά και δολοφονικά ορμητήρια (των εκατοντάδων εγκληματικών κρουσμάτων στη γεωγραφική περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών), τελούν αγιαστικές τελετές ανενόχλητοι και ακατάκριτοι δεκάδες ιερείς ;
Β. Με ένα δείγμα  του «κοινωνικού έργου» της Εκκλησίας (οικοτροφείο απροστάτευτων κοριτσιών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Στέγη της Αγάπης»!!!), του οποίου ο ρασοφόρος- κτηνάνθρωπος πρωταγωνιστής, αν και καταδικάστηκε για παιδεραστία σε είκοσι χρόνια κάθειρξη δεν εξέτισε την ποινή του, κρυβόταν από το Εφετείο στο οποίο προσέφυγε, δεν δικάστηκε ποτέ από την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη και δεν αποσχηματίστηκε χωρίς να διαμαρτυρηθεί για αυτό ούτε ένας κληρικός, ενώ η Ιεραρχία, που συστηματικά προστατεύει σκανδαλωδώς τους ανήθικους κληρικούς, δεν αποζημίωσε ποτέ τα άτυχα θύματά του, ούτε τους ζήτησε συγνώμη, ούτε εκδήλωσε κάποιο ενδιαφέρον για τη μοίρα τους.
Γ. Με ένα δημοσίευμα από ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’ (01/02/2009, Νικολόπουλος Γ.): «…Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας. Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθίσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών [...]
Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός….».
http://roides.wordpress.com/2014/05/16/16may14/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου