Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο ακροδεξιός εφιάλτης στη Γαλλία φοράει κίτρινα

Πήραν θάρρος τα ακροδεξιά φαντάσματα στη Γαλλία με την άνοδο της Μαρίν Λεπέν, την οποία οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν νικήτρια στις ευρωεκλογές. Μετά την πόλη Λιλhttp://www.aixmi.gr/index.php/akrodeksiafantasm/ μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Generation Identitaire» (γενιά  με ταυτότητα) ξεκίνησαν περιπολίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι άλλων σημαντικών πόλεων κυνηγώντας «αποβράσματα», ξένους δηλαδή, κι όποιους δεν είναι αρεστοί στα δικά τους εθνορατσιστικά πρότυπα.

Ανά ομάδες, ακροδεξιοί ντυμένοι στα κίτρινα -κίτρινο είναι το χρώμα του μίσους– κατέλαβαν θέσεις πριν απο μερικές εβδομάδες στις δημόσιες συγκοινωνίες της Λυών, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ενώ την Παρασκευή σε ώρα αιχμής έκαναν την εμφάνιση τους και στο μετρό του Παρισιού!
Στο πλαίσιο επιχείρησης «επαγρύπνησης του πολίτη», όπως την  αποκάλεσαν, αναπτύχθηκαν στο σταθμό »La Motte-Picquet Grenelle», που βρίσκεται στο 15ο διαμέρισμα, στο νότιο Παρίσι.
Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε τρένα κι άρχισαν ελέγχους, περιπολίες αλλά και στρατολόγηση νέων μελών -τα οποία προσελκύουν με το επιχείρημα ότι δίνουν ένα (ακροδεξιό) «χεράκι» στη γαλλική αστυνομία η οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν μπορεί να διασφαλίσει πλήρως την ασφάλεια παντού.
Τα μέλη της «Generation Identitaire» αντιγράφουν τις μεθόδους άλλων οργανώσεων μίσους, όπως είναι η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Σχεδόν καθημερινά εκπαιδεύονται στην αυτοάμυνα, ενώ έχουν δικτυωθεί με τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις, με σκοπό τον συντονισμό της δράσης τους.
Οι περιπολίες της οργάνωσης ξεκίνησαν το 2008. Το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν με την άνοδο του Εθνικού Μετώπου αλλά και με αφορμή τον βιασμό από Μαροκινό μιας νεαρής Γαλλίδας μέσα στο μετρό της Λιλ, μπροστά στα μάτια των επιβατών που παρέμειναν απαθείς.
Η απάθεια για το τι συμβαίνει στον διπλανό μας αλλά και στην κοινωνία, στην οποία μεγαλώνουν και θα πάρουν θέση τα παιδιά μας, με συνεργούς τη σιωπή και την ανοχή, είναι διαπιστωμένο ότι τροφοδοτούν και θεριεύουν τους εφιάλτες του παρελθόντος.
Στη Γαλλία, οι «καθώς πρέπει» υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές καταναλώνονται σε έναν τεχνοκρατικό, δυσνόητο λόγο που περικλείει μεγάλες ιδέες και οράματα.
Οι κενολογίες τους εξαφανίζουν φαντάσματα και ακροδεξιούς καλικάντζαρους στο πι και φί. Μετά τις 25 Μαΐου, ίσως, να κλαίνε (κροκοδείλια;), τώρα απλά δεν μιλάνε…
http://www.aixmi.gr/index.php/oakrodexios-efialtis-sti-gallia-foraei-kitrina/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου