Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αποκάλυψη:Απαγορεύεται το facebook και το twitter στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ (δείτε το έγγραφο)


Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το alterthess.gr με έγγραφο που δημοσιεύειμε κανονισμούς τρόικας που απαγορεύουν κάθε ελευθερία έκφρασης σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης θα λειτουργεί από σήμερα η ΕΛΒΟ που έχει μπει από τον Ιανουάριο σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και οδηγείται σταδιακά σε κλείσιμο με τους εργαζόμενους να προειδοποιούν για απολύσεις αλλά και για ένα νέο μοντέλο εργασίας χωρίς δικαιώματα.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ οι εκκαθαριστές “ορίζουν” το νέο μοντέλο εργασίας όπου το εντυπωσιακό είναι ότι στο νέο κανονισμό λειτουργίας απαγορεύεται η οποιαδήποτε δημοσίευση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) και στο διαδίκτυο θεμάτων που αφορούν την εταιρεία ή τους εργαζόμενους της ενώ η παράβαση της οδηγίας θα οδηγεί... χωρίς προειδοποίηση σε απόλυση!
"Οι παραβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα τιμωρούνται με καταγγελία της σύμβασης εργασίας χωρίς άλλη προειδοποίηση" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Επιπλέον προβλέπει μεταξύ άλλων αυστηρό ωράριο εργασίας όπου κάθε μετακίνηση πρέπει να έχει την έγκριση από τον προϊστάμενο του τμήματος (εσωτ. Κανονισμός άρθρο 15,17 και 18)
Οι εργαζόμενοι θα μπορούν μόνο στο διάλειμμα το οποίο θα διαρκεί από τις 12 μέχρι τις 12:30 να βρίσκονται στο χώρο της καντίνας του εργοστασίου ενώ παράλληλα απαγορεύεται η μη αιτιλογημένη μετακίνηση των εργαζομένων εντός του χώρου της εταιρείας με τα υπηρεσιακή αυτοκίνητα.
Απαγορεύεται επίσης η χρήση ασύρματων πομποδεκτών (VHF) εντός του χώρου του εργοστασίου καθώς και η αναμετάδοση πληροφοριών που έχουν σχέση με την εταιρεία ή τους εργαζόμενους της. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται και σε αυτήν την περίπτωση με καταγγελία της σύμβασης εργασίας χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Οι εργαζόμενοι των οποίων η θέση εργασίας δεν το προβλέπει απαγορεύεται να φέρνουν εντός του εργοστασίου laptop (φορητούς υπολογιστές κλπ), tablet κλπ.
Τέλος απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση και εισαγωγή οινοπνευματοδών ποτών εντός του χώρου εργασίας. Οι εκκαθαριστές τονίζουν ότι η εφαρμογή του κανονισμού εργασίας θα είναι αυστηρή και ότι κάθε είδους παράβαση θα προβλέπει πειθαρχικές ποινές.
http://www.alterthess.gr/content/apokalypsiapagoreyetai-facebook-kai-twitter-stoys-ergazomenoys-tis-elvo-deite-eggrafo#.U3Xj_LaP68Q.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου