Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Halliburton-ΗΠΑ στην Κύπρο: άγρια διαπλοκή με τις πιο αδίστακτες εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του αμερικανικού κολοσσού υπηρεσιών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων Halliburton. Νωρίς το απόγευμα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της ηγεσίας της Halliburton είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει μέσω τοπικών μεσαζόντων στην εξασφάλιση βιομηχανικών και αποθηκευτικών χώρων για την έναρξη τεχνικών εργασιών στην Κύπρο.

Η Halliburton, της οποίας η αξία κεφαλαιοποίησης υπολογίζεται στα $18.5 δις διατηρεί ήδη υπεράκτιες θυγατρικές στην Κύπρο (π.χ. Halliburton Sakhalin Limited Cyprus) για περισσότερο από 15 χρόνια, για τραπεζικές κυρίως δραστηριότητες.
Η τελευταία της μεγάλη «επέκταση» ήταν το 2007 με δημιουργία δικής της μεγάλης βάσης στο Ντουμπάι για εξυπηρέτηση δραστηριοτήτων στην Μέση Ανατολή. Έχει 75.000 εργαζόμενους και παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, ενώ εδώ και δύο μήνες έχει αποστείλει ομάδα τεχνικών της υπό τον Liam McGinley, για την προετοιμασία μόνιμης παρουσίας στην Κύπρο.http://www.defence-point.gr/news/?p=102025

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου