Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Σουηδικό “μέταλ” για την ThyssenKrupp…



Ένα νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε το τελευταίο διάστημα στη σύγκρουση μεταξύ της Σουηδίας και της ThyssenKrupp και της θυγατρικής της Kockums. Οι Σουηδοί δεν φαίνονται αφελείς ούτε διατεθιμένοι να αφήσουν το οτιδήποτε ως “προίκα” στην γερμανική πλευρά, δείχνοντας και στην ελληνική πλευρά το πως λειτουργούν τα οργανωμένα κράτη. 
Στην κυριολεξία ο Σουηδικός Στρατός εκτέλεσε επιδρομή στο ναυπηγείο της Kockums στο Μάλμε. Αν και αρχικά δεν έγινε γνωστό το τι ακριβώς συνέβη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Σουηδική Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών επέδραμε στα ναυπηγεία, συνοδεία στρατιωτικής δύναμης. Στη φάλαγγα των οχημάτων υπήρχαν και δύο φορτηγά, στα οποία, όπως διέρρευσε αργότερα, φορτώθηκαν τμήματα κινητήρων των υποβρυχίων που ναυπηγούσε μέχρι πρόσφατα η Kockums. 



Λόγω του ότι η κατάσταση με την εξαγορά της τελευταίας από τη γερμανική Thyssen Krupp Marine Systems εξελίχθηκε ως έχει, η σουηδική πλευρά φοβήθηκε ότι με το ναυπηγείο να είναι ουσιαστικά “άχρηστο” για τους Γερμανούς, αυτοί θα μπορούσαν να προβούν σε εκποίηση υλικού, όπως για παράδειγμα των τμημάτων των κινητήρων των υποβρυχίων. 

Ο διευθυντής ασφαλείας της Kockums απολύθηκε την ίδια ημέρα. Ο δε κινητήρας που φορτώθηκε στα φορτηγά είναι o Stirling, τύπου AIP – Αναερώβιας Πρόωσης. Αν και είναι κατασκευής της ίδιας της Kockums (ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ποσοστό συμμετοχής του σουηδικού κράτους ή των Ενόπλων Δυνάμεων), το Υπουργείο Άμυνας δε θέλησε να αφήσει στην τύχη τα απόρρητα στοιχεία που κρύβει ο κινητήρας, οπότε και διοργάνωσε την επιχείρηση.
http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/05/thyssenkrupp.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου