Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στο Ιράκ σε 17 ημέρες…

Άφθονο κυλάει το αίμα στο πολύπαθο Ιράκ και προς το παρόν δεν βλέπει κανείς πως αυτή η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί και η αιματοχυσία να σταματήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, από τις 5 Ιουνίου και για τις επόμενες 17 μέρες (μέχρι τις 22 Ιουνίου), οι απώλειες έχουν ξεπεράσει τα 1.000 άτομα (1.075 καταγεγραμμένοι θάνατοι). Ο φόρος αίματος είναι το αποτέλεσμα της δράσης της διαβόητης τρομοκρατικής – εγκληματικής σουνιτικής οργάνωσης ISIL που καταλαμβάνει περιοχές του κεντρικού κυρίως Ιράκ, οδηγώντας σχεδόν νομοτελειακά τη χώρα σε διάσπαση, ένα κουρδικό, ένα σιιτικό και ένα εξτρεμιστικό ισλαμιστικό κράτος.

Τα στοιχεία που δίνει ο ΟΗΕ είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι, με το πραγματικό μέγεθος να είναι σαφώς υψηλότερο. Την ίδια στιγμή όμως, απώλειες υπάρχουν και από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εξακολουθούν να σαρώνουν τον σιιτικό νότο, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 300, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον διπλάσιοι.
Κι ενώ οι ισλαμιστές βρίσκονται 100 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Βαγδάτη, τα τρία τέταρτα των θανάτων φαίνεται πως αφορούν πολίτες.http://www.defence-point.gr/news/?p=105442

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου