Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» ή ΕΞΑΓΟΡΑ, Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ 128 ΣΕΤΗ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ;

Η Πολεμική Αεροπορία καθαρίζει τις ακτές της ΑλεξανδρούποληςΜε εντολή λοιπόν του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, η 128 Σμηναρχία ήταν και αυτή μια από τις μονάδες που είχαν «υποχρέωση» στο καθαρισμό της παραλίας του Καβουρίου.
Έτσι λοιπόν και έγινε! Η 3 Ιούνη ορίστηκε ως ημέρα «εθελοντικής εργασίας» και φυσικά όχι με το αζημίωτο. Μια μέρα πριν ο υποδιοικητής της 128ΣΕΤΗ, τάζει στους σμηνίτες τιμητικές και όπως ήταν αναμενόμενο, το κόλπο πιάνει.
Ποιος θέλει καλοκαιριάτικα να κάθεται σε στρατιωτική μονάδα; Φυσικά κανείς και όσες περισσότερες άδειες τόσο το καλύτερο! Για αυτό και ένα τμήμα των  σμηνιτών, με επικεφαλής αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, πραγματοποίησαν  το καθαρισμό της παραλίας.
Βέβαια δεν είναι υποχρέωση μας όπως μας είπαν, αλλά όποιος πήγαινε θα έπαιρνε το αντίστοιχο «δωράκι». Μάλλον την εξαγορά τη βάφτισαν εθελοντισμό στην 128 ΣΕΤΗ.

Όλα αυτά βέβαια μας πάνε πίσω πολλές δεκαετίες και σε άλλες εποχές, που οι Ένοπλές Δυνάμεις αντικαταστούν το ρόλο των δήμων, γιατί αυτό συμβαίνει σε αυτή τη περίπτωση. Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι σε διαθεσιμότητα ενώ σχεδόν όλοι οι δήμοι είναι υπερχρεωμένοι.
Φυσικά η λύση βρέθηκε και τα όποια κενά στους δήμους  θα καλύψουν οι στρατεύσιμοι, που με τέτοιες κινήσεις αντικαταστούν τους απολυμένους εργαζόμενους και στο κάτω-κάτω δεν είναι υποχρέωση τους.
Βέβαια δεν ξύπνησε καμία περιβαλλοντική συνείδηση στις στρατιωτικές μονάδες και τα Επιτελεία, όταν το ίδιο το κράτος ιδιωτικοποιεί και ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο και τις παραλίες, όπως θα γίνει και με τον Αστέρα Βουλιαγμένης που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από την μονάδα!
Η λύση για το πρόβλημα δεν είναι να «μπαλώνουν» οι στρατεύσιμοι τις τρύπες του συστήματος τους, ούτε οι στρατεύσιμοι να γίνουν «υπάλληλοι χωρίς αμοιβή».
Αλλά συλλογικά να αρνηθούν και διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον με δουλειά-δικαιώματα-ελευθερίες μέσα και έξω από τον στρατό!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου