Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

12 εκατομμύρια ευρώ για τα παλιά σκάφη ειδικών επιχειρήσεων που αποσύρουν οι ΗΠΑ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο προκαλούν με την απόκτηση οπλικών συστημάτων, την ώρα που οι κοινωνικές ανάγκες θεριεύουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ΓΕΝ έκανε αίτηση και θα αποκτήσει τέσσερα παλαιά σκάφη ειδικών επιχειρήσεων Mk-V. Μετά από μία δαπάνη 12 εκατ. δολ. προκειμένου να έρθουν σε επιχειρησιακή κατάσταση θα ενταχθούν σε υπηρεσία στην ΔΥΚ δίνοντας ένα σκάφος-πολυεργαλείο ειδικών επιχειρήσεων στις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού.

Οι ίδιοι οι στρατοκράτες ομολογούν ότι τα συγκεκριμένα σκάφη απέχουν πολύ από αυτό που είχε στο μυαλό της η ΔΥΚ και από τις αρχικές προδιαγραφές του ΠΝ για τα σκάφη της κατηγορίας (το ίδιο το αμερικανικό Ναυτικό περιγράφει τα σκάφη ότι δρουν “σε περιβάλλον χαμηλών και μεσαίων απειλών”).
Έτσι λοιπόν οι αμερικανοί όχι μόνο γλυτώνουν τα έξοδα αποθήκευσης, αλλά επίσης εξασφαλίζουν έναν νέο πελάτη  για να του προμηθεύσουν ανταλλακτικά και μέσα συντήρησης φορτώνοντας του τα παλιά πλοία που αποσύρουν.
Παρ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση και το ΓΕΝ προχωρούν στην συγκεκριμένη προμήθεια, αποδεικνύοντας παράλληλα και το τεράστιο ενδιαφέρον τους για τις Ειδικές Δυνάμεις που παίζουν καθοριστικό ρόλο είτε στα πλαίσια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο, είτε στην Ανατολική Μεσόγειο.   
Τα σκάφη έχουν μήκος 25 μέτρα, η ταχύτητά τους ξεπερνά τα 55 μίλια και ακτίνα δράσης είναι 500 ναυτικά μίλια με μία ταχύτητα 40 μιλίων. Είναι κατασκευασμένα αλουμίνιο εκτοπίσματος 68 τόνων. Μπορούν να μεταφέρουν δύο ομάδες των οκτώ ατόμων με όλο τον εξοπλισμό τους, συν τα πέντε άτομα του πληρώματος. Διαθέτει βάσεις  οπλισμού, για πολυβόλα 0.50”, των 7,62 και βομβιδοβόλο των 40 mm. Οι πρώτες παραδόσεις στο US NAVY να ξεκινούν το 1995. Τώρα αποσύρονται στο πλαίσιο των μειώσεων αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ, καθώς αλλάζει και το δόγμα δράσης του αμερικανικού Ναυτικού.
Ο λογαριασμός για τον ενεργειακό ανταγωνισμό στην Ανατολική Μεσόγειο έχει αρχίσει να έρχεται και ήδη καταγράφονται απαιτήσεις για νέες θυσίες αφού τα αιτήματα είναι πολλά: εκσυγχρονισμός των F16, άρματα μάχης, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου κλπ.
Εμείς απαιτούμε να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για πολεμικές δαπάνες, για τις εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και για τη πρόσληψη Μισθοφόρων ΟΒΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου