Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΓΙΩΝΕΤΑΙ: ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ Ο "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ" ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ!

Σμηνίτες και στρατιώτες στη μάχη για καθαρές παραλίες. "Εθελοντικός" καθαρισμός στις παραλίες του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών

¨ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ" ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ- ΣΑΠΩΝ
Απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων από την ακτή του Ιμέρου, του Κρυονερίου, την Αλκυώνα και τον Προφήτη Ηλία από στελέχη της 2ης ΜΣΕΠ Μαρώνειας και της 21ης ταξιαρχίας πεζικού  Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου


Έβαλαν τις στολές τους όχι για να πάνε στη μονάδα τους όπως συνηθίζουν κάθε μέρα, αλλά πήγαν παραλία, συνδράμοντας και αυτοί στο έργο καθαριότητας των ακτών του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών. Αεροπόροι από τη μονάδα της Μαρώνειας και στελέχη και στρατιώτες της 21ης ταξιαρχίας πεζικού, συμμετείχαν με πράξεις στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος μαζεύοντας σκουπίδια από τις ακτές. Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα γιορταστεί και φέτος στην Ελλάδα, όπως σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), αύριο Πέμπτη 5 Ιουνίου, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. Σε ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, αναφέρονται τα εξής: «Ιδιαίτερα η χώρα μας, τόπος με παράδοση στην εμπορική ναυτιλία και στον τουρισμό, επιδεικνύει χαρακτηριστική ευαισθησία στον συγκεκριμένο τομέα, καταβάλλοντος κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του εορτασμού».
ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Σε μήνυμά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, τονίζει: «Όλοι γνωρίζουμε, πως η προστασία του περιβάλλοντος σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, κάτι που σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Μια πράσινη οικονομία είναι αυτή, που οδηγεί σε βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ θα μειώσει σημαντικά τους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Για τη χώρα μας, που διαθέτει μεγάλο αριθμό νησιών η προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος δεν αποτελεί απλά ένα στόχο. Είναι κατεξοχήν προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου συμμετέχει ενεργά στην προάσπιση των θαλασσών και των παράκτιων περιοχών μας. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με την εκπαίδευση τους, καθώς και με το υψηλά αίσθημα ευθύνης που τα διακρίνει, πρωτοστατούν στον αγώνα για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας...».
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΑΛΚΥΩΝΑ,ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ, ΙΜΕΡΟ 
Ο εθελοντικός καθαρισμός στις παραλίες της Ροδόπης ξεκίνησε από νωρίς το πρωί. Προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, και συγκεκριμένα στελέχη της μονάδας πολεμικής αεροπορίας της Μαρώνειας και της 21ης ταξιαρχίας πεζικού, στο πλαίσιο της εφαρμογής αρχών της περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθάρισαν τις ακτές του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα έγινε καθαρισμός στην ακτή του Ιμέρου και στην ακτή Κρυονερίου, στην Αλκυώνα και στον Προφήτη Ηλία.

Στην ακτή του Κρυονερίου ο φακός του «Χ» εντόπισε τους αεροπόρους με γάντια και σακούλες στα χέρια και τον επικεφαλή τους αντισμήναρχο ελεγκτή αεράμυνας Γιώργο Καπούλα διοικητή 2ης ΜΣΕΠ Μαρώνειας να σημειώνει τα εξής «αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε τις ακτές με προσωπικό της μονάδας μας. Το προσωπικό ανταποκρίθηκε με προθυμία. Οι περισσότεροι κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή και γι’ αυτό έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να καθαρίσουν τις παραλίες τις οποίες θα χρησιμοποιούν και οι ίδιοι με τις οικογένειές τους. Επιδεικνύουμε την ευαισθησία μας σαν ένοπλες δυνάμεις για την ημέρα του περιβάλλοντος». Στην παραλία του Ιμέρου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στελέχη και στρατιώτες της 21ης ταξιαρχίας από την Κομοτηνή καθαρίζοντας την παραλία και το πάρκο και συγκεντρώνοντας μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Ο αντιδήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Μαρίνος Πασλίδης συντόνισε τις ενέργειες των συνεργείων του Δήμου, που συνέδραμαν στην καθαριότητα με φορτηγά και οχήματα, τα οποία απομάκρυναν τις σακούλες γεμάτες σκουπίδια από τις παραλίες. Η προσπάθεια αξιέπαινη και γι’ αυτό οφείλει να γίνει σεβαστή από τους λουόμενους. Άλλωστε η παραλία είναι για όλους, ας φροντίσουμε λοιπόν να παραμείνει καθαρή.

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=93164

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου