Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΑΝΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ" ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ... 

Καθαρισμός ακτών και παραλίων για την ημέρα περιβάλλοντος στην Λέσβο από Μονάδες της 98 ΑΔΤΕ και του Δήμου


Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στο πλαίσιο στης παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, Μονάδες της 98 ΑΔΤΕ, σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, και την Υπηρεσία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Λέσβου, πραγματοποίησαν στο νησί μας καθαρισμό ακτών, o οποίος και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.  

Η συλλογική αυτή προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και του Δήμου, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αναβάθμιση και ανάδειξη των ακτών του νησιού μας.



Το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, Ηλία Κουνιαρέλλη, βρέθηκαν κοντά σε εθελοντές στρατιώτες της 98 Α.Δ.Τ.Ε., με τους επικεφαλής τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που πραγματοποιούσαν καθαρισμό της παραλίας κοντά στο Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και τους συνεχάρη θερμά για την ευγενική, αναγκαία και ουσιαστική προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος.





Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον Στρατιωτικό Διοικητή του νησιού μας, υποστράτηγο, κ. Δημήτριο Μπίκο, το προσωπικό της 98 Α.Δ.Τ.Ε., αλλά και συλλόγους, φορείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και μεμονωμένα άτομα, που με την εθελοντική τους δράση, σε κάθε γωνιά του Νησιού μας, στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία και την δραματική έλλειψη προσωπικού και χρημάτων, βοηθούν σημαντικά στις προσπάθειες του Δήμου Λέσβου, για να διατηρηθεί καθαρό το φυσικό και αστικό περιβάλλον εν μέσω τουριστικής περιόδου. «Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους. Είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια να κρατήσουμε καθαρό το νησί μας,  θα συνεχισθεί και θα ενταθεί. Ο Δήμος Λέσβου, εργάζεται συστηματικά και με ουσιαστικά αποτελέσματα για την προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και των χωριών μας, με τη λειτουργία οργανωμένου συστήματος ανακύκλωσης με την παραλαβή από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε και τοποθέτηση σε όλο το νησί, 1100 μπλε κάδων ανακύκλωσης, αξίας περίπου 320.000 Ευρώ και ενός ειδικού όχηματος αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών χωρητικότητας 16 κυβικών, αξίας 70.000 Ευρώ, ενώ σύντομα θα παραληφθεί από το Δήμο Λέσβου, ακόμη ένα ανάλογο ειδικό όχημα, το οποίο επίσης παραχωρεί δωρεάν η Ε.Ε.Α.Α. Επίσης, πρόσφατα ο Δήμος Λέσβου, προέβη στην προμήθεια 406 πλαστικών πράσινων κάδων, δυο μεγεθών, καθώς και μεταλλικών κάδων, συνολικού κόστους 62.431,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που αγοράστηκαν από πόρους του Δήμου Λέσβου, για την αντικατάσταση παλαιών και φθαρμένων - κατεστραμμένων κάδων και οι οποίοι διανέμονται σταδιακά σε όλο το νησί. Επιπλέον, διεκδικούμε ποσό 3 εκατ. Ευρώ από το πρόγραμμα διαχείρισης των βιοαποβλήτων, στο οποίο ο Δήμος Λέσβου, με ευθύνη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατού, σε συνεργασία με τη ΔΕΔΑΠΑΛ, έχει υποβάλει σχετική πρόταση και η οποία έχει εγκριθεί, προχωρόντας στην προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία Μονάδας Κομποστοποίησης και άλλων δράσεων. Έτσι, τα βιοαπόβλητα οικιακής και εμπορικής προέλευσης, δηλαδή τα οργανικά απόβλητα, εντάσσονται πλέον στα ανακυκλώσιμα υλικά και δεν θα μεταφέρονται στον Χ.Υ.Τ.Α., αλλά θα κομποστοποιούνται με την προσθήκη κατάλληλων υλικών αρχικά στους οικιακούς κάδους και στη συνέχεια στην κεντρική Μονάδα, δηλαδή ένα είδος λιπάσματος, το οποίο θα διατίθεται στους γεωργούς για βελτίωση των εδαφών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βουνάτσος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου