Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Διάχυση της κρίσης και στον Λίβανο με… βομβιστή αυτοκτονίας!

Αν και ολίγον… ερασιτέχνης ο βομβιστής αυτοκτονίας που χτύπησε το ξενοδοχείο Duroy σε συνοικία της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου, η μέθοδος αυτή τρομοκρατεί τις αρχές της διαιρεμένης χώρας, αφού όλοι αντιλαμβάνονται τον θανάσιμο κίνδυνο άμεσης διάχυσης της σύγκρουσης στη Συρία και το Ιράκ, κι εκεί…

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι μετέφερε 10 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Η μοναδική επιβεβαιωμένη απώλεια ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «ερασιτέχνης». Ωστόσο, πολιτικά, κατάφερε να περάσει το μήνυμα που επιθυμούσε και με το παραπάνω.

Υπάρχει ισχυρή υποψία ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν Σαουδάραβας, με την πρεσβεία του βασιλείου να υπόσχεται να διερευνήσει τους ισχυρισμούς. Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας κατόρθωσαν να συλλάβουν άλλον έναν βομβιστή αυτοκτονίας, προτού εκτελέσει τη… θεάρεστη αποστολή του.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ελεύθεροι Σουνίτες των Ταξιαρχιών Μπάαλμπεκ, λέγοντας ότι ένας από τους μαχητές της ανατινάχθηκε μέσα σε μια ομάδα «Λιβανέζων σταυροφόρων» που προσπάθησαν να τον συλλάβουν!
Αναφέρεται προφανώς στις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ η έκτακτη ανάγκη που προέκυψε, αφού ο βομβιστής κινδύνευσε να συλληφθεί και η αποστολή του να τελειώσει πριν καν εκδηλωθεί μάλλον εξηγεί και την απουσία θυμάτων. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για άλλους μαχητές που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίοι κατόρθωσαν να διαφύγουν ασφαλείς.
Οι σουνίτες ισλαμιστές έχουν προειδοποιήσει τη Χεζμπολάχ, τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου, μαχητές της οποίας πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ στη Συρία, να διακόψει την εμπλοκή της για να μην υποστεί αντίποινα.http://www.defence-point.gr/news/?p=105559

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου