Στο ΓΕΣ μιλάνε για τον “μύθο Μανωλά” που “ξεφτίζει”
Αν και είναι νωρίς για να γίνονται τέτοιες διαπιστώσεις , στο ΓΕΣ έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν για τον “μύθο Μανωλά”. Ο Α/ΓΕΣ ανέλαβε καθήκοντα ως προσωπική επιλογή του Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε εκτιμήσει το “βαρύ” βιογραφικό του. Ο Μανωλάς μιλάει έξι γλώσσες, έχει υπηρετήσει στο εξωτερικό, είναι καταδρομέας και άλλα πολλά. Όλα αυτά μαζί είχαν πείσει τον Αβραμόπουλο αλλά και τον κόσμο του στρατού ότι θα ήταν ένας αρχηγός που θα έφερνε νέο αέρα στο στρατό ξηράς, ο οποιος είχε ταλαιπωρηθεί απο τις συνεχείς αλλαγές αρχηγών.
Μέχρι τώρα τα πρώτα δείγματα δεν επιβεβαιώνουν όσα αναμένονταν. Ο Μανωλάς έχει προκαλέσει δυσαρέσκειες με την εμμονή του να κινείται γύρω και δίπλα στους “ειδικοδυναμίτες”, να επιλέγει σχεδόν απποκλειστικά απ΄ αυτή τη δεξαμενή συνεργάτες και αξιωματικούς για “καλές θέσεις” και να επηρεάζεται αρνητικά από απόστρατους του χώρου των καταδρομών.

Το δε “επικοινωνιακό” του χάρισμα όλοι το αναζητούν αφού ακόμη δεν το ΄χουν δει. Ακόμη και το γραφείο τύπου του είναι μονίμως στο “σιωπητήριο”.
Μπορεί ξαναλέμε να είναι νωρίς. Αλλά τα όσα μέχρι στιγμής έχει δείξει επιβεβαιώνουν όσους έλεγαν ότι το “βαρύ βιογραφικό” δεν αρκεί για να είναι αποτελεσματικός ένας αρχηγός. Χρειάζεται και κάποιος στόχος,κάποιο όραμα που φαίνεται ότι ο Μανωλάς δεν το΄ χει ακόμη βρει.http://armynews.gr/?p=22458