Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ουκρανία: Νέες αιματηρές συγκρούσεις στα ανατολικά (βίντεο)

View image on TwitterΗ ουκρανική αεροπορία επιτέθηκε με τζετ εναντίον των θέσεων των φιλορώσων ακτιβιστών χρησιμοποιώντας βόμβες διασποράς. Από την επίθεση επλήγη και το κτήριο του αρχηγείου το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους, ενώ στο σημείο βρίσκονται οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Σύμφωνα με την ομάδα αυτοάμυνας των φιλορώσων, υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. 
Η επίθεση προκάλεσε πανικό στους κατοίκους. Είχε προηγηθεί επίθεση των φιλορώσων σε αρχηγείο της ουκρανικής συνοριοφρουράς κοντά στην πόλη του Λουχάνσκ. Bίντεο του Russia Today από τη στιγμή της επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων:

Η επαρχία Λουχάνσκ βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία και οι συνοριοφύλακες έχουν συγκρουστεί αρκετές φορές με μαχητές που προσπαθούν να περάσουν από τη γειτονική χώρα στην Ουκρανία. Νέες συγκρούσεις έχουν επίσης αναφερθεί στην πόλη Σλαβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων στη γειτονική επαρχία Ντονέτσκ. Οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι πέντε πολίτες τραυματίστηκαν σε μια επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στην οποία συμμετείχε το πυροβολικό και ελικόπτερα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. - See more at: http://left.gr/news/oykrania-nees-aimatires-sygkroyseis-sta-anatolika-vinteo#sthash.zDZYKkSD.dpuf
- See more at: http://left.gr/news/oykrania-nees-aimatires-sygkroyseis-sta-anatolika-vinteo#sthash.zDZYKkSD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου