Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΞΙΑΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Γερμανική επιτυχία, τεράστια σύμβαση τ/θ στην Αλγερία

Η υπογραφή σύμβασης μεταξύ της κυβέρνησης της Αλγερίας και των γερμανικών ομίλων Rheinmetall και Ferrostaal για την πώληση στη βορειοαφρικανική χώρα 1.000 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων αλλά και της βιομηχανικής μονάδας για την παραγωγή του αναφέρθηκε από γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τη γερμανική ημερήσια οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες και αφορά την πώληση 980 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Fuchs (Fox 2) έναντι τιμήματος που ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, είναι «η πρώτη φορά που η Γερμανία παραδίδει όχι μόνο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε απολυταρχικό καθεστώς αλλά επίσης και ένα ολοκληρωμένο εργοστάσιο οχημάτων».
Η συμφωνία για την πώληση των Fuchs 2, εντάσσεται σύμφωνα με τη «Handelsblatt» στο πλαίσιοευρύτερης συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Αλγερίας και Γερμανίας, η οποία εγκρίθηκε το 2011 από την προηγούμενη γερμανική κεντροδεξιά κυβέρνηση.
Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει επίσης την παράδοση δύο φρεγατών που θα ναυπηγηθούν από την ThyssenKrupp και βιομηχανικά οχήματα κατασκευής της Daimler. Πάντως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αλγερία έχει δεσμευθεί για τη μη πώληση των120 οχημάτων που θα παράγονται σε ετήσια βάση στο έδαφος της, σε άλλη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου