Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Επέμβαση στο Ιράκ και τη Συρία προαναγγέλλει ο Ομπάμα.

newego_LARGE_t_1101_54226952
Του Χρυσόστομου Λουκά Παρασκευή και 13 διάλεξε ο πλανητάρχης για να ανακοινώσει ότι εντός  των επόμενων ημερών θα εξετάσει όλες τις δυνατές επιλογές που υπάρχουν για μια νέα αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ, πλην βεβαίως της εκ νέου αποστολής αμερικανών στρατιωτών σε ιρακινό έδαφος.
Η ανακοίνωση του Ομπάμα έρχεται μετά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του σιίτη πρωθυπουργού του Ιράκ και μαριονέττα των αμερικανών Νούρι αλ Μάλικι για άμεση βοήθεια της Δύσης κατά των τζιχαντιστών σουνιτών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και του Λεβάντε.

ap_iraq_war_before_after_sword_Street_thg_130319_wblog
bombairak-25-5-2014-650x415


Μέχρι βέβαια να κινητοποιηθεί η αμερικανική μηχανή -η οποία πιάστηκε στον ύπνο από την δυναμική και την αποτελεσματικότητα των σουνιτών ανταρτών του Ιράκ- η φοβερή αυτή και ακραία οργάνωση είχε ήδη καταλάβει στρατηγικά σημεία στον δρόμο του πετρελαίου και απειλούσε να πάρει μέχρι και την Βαγδάτη!

Ήδη οι αντάρτες του Λεβάντε έχουν καταλάβει την Μοσούλη των δυο εκατομμυρίων πολιτών, και μαζί της τον δρόμο, την έξοδο των ιρακινών πετρελαίων προς την Μεσόγειο.

Ανάχωμα για τη Δύση αποτελούν οι Κούρδοι του Ιράκ, φιλοαμερικάνοι και υποστηριζόμενοι από τον Λευκό Οίκο, οι οποίοι έχουν διασφαλίσει τα πετρέλαια που ελέγχουν στις περιοχές τους και εσχάτως αυτά του Κιρκούκ.

Πρακτικά όποια μορφή θα λάβει το νέο Ιράκ, μαζί του θα έχει αλλάξει και ο ενεργειακός χάρτης που υφίστατο όπως και οι περιφερειακές ισορροπίες και σφαίρες επιρροής.

irak-bomb
iraq_maxes

Την ώρα που ο Ομπάμα προανήγγειλε επέμβαση στο Ιράκ (από αέρος σύμφωνα με τις διαρροές), τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκάλυπταν την πρόθεση των ιρανών να συνεργαστούν με τους αμερικανούς για να διασφαλιστεί η Βαγδάτη!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται το Ιράν να συνεργαστεί με τον «Μεγάλο Σατανά», ένας ακόμα μεγαλύτερος, ένα πιθανό σουνιτικό Χαλιφάτο από το Χαλέπι της Συρίας μέχρι τη Φαλούτζα του Ιράκ και όχι μονό δίπλα στο Ιράν- αποτελεί τον εφιάλτη της Τεχεράνης.

Και η Συρία στο στόχαστρο          

Σύμφωνα δε με τις αμερικανικές διαρροές, μια ενδεχόμενη ανάληψη αεροπορικής δράσης από τις ΗΠΑ δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει και την Συρία του εμφυλίου, καθώς σχεδόν οι μισοί από τις χιλιάδες των μαχητών του Λεβάντε, επιχειρούν εντός Συρίας.

Εάν αυτή η επιλογή αποφασιστεί από τις ΗΠΑ (εξαιρετικά πιθανό εφόσον με έναν σμπάρο χτυπούν και ιρακινούς αντάρτες και ‘Ασαντ στη Συρία), τα πάντα αλλάζουν στην ήδη φλεγόμενη περιοχή.

Το λιγότερο θα πρέπει να επανακαθοριστεί ο άξονας Ιράν-Συρία-Ρωσία και οι εντός του συσχετισμοί, ενώ θα πρέπει να συνεννοηθούν και Μόσχα με Ουάσιγκτον για την ενδεχόμενη κατάσταση.

Αν ο Ομπάμα μείνει στις διαρροές για τα περί επιδρομών και στη Συρία, τότε προφανώς ασκεί πιέσεις σε Ρωσία, Ιράν και ‘Ασαντ. Η βοήθεια όμως Μόσχας-Τεχεράνης είναι απολύτως απαραίτητη για να σταθεροποιηθεί η περιοχή.

Διόλου τυχαίο πάντως είναι ότι ο νέος εχθρός των ΗΠΑ ονομάζεται ISIS, δηλαδή Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (Λεβάντε). Μια αμερικανική επιχείρηση κατά της ISIS προφανώς θα πρέπει να λάβει χώρα και εντός Ιράκ και εντός Συρίας…
http://www.hitandrun.gr/epemvasi-sto-irak-ke-ti-siria-proanangelli-o-ompama/#.U511GKqba4Q.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου