Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

D-day Σοκ και Δέος: Χάος κατά την Απόβαση στην Νορμανδία -ΦΩΤΟ


ImageΈνα εξαιρετικό κείμενο για την απόβαση της Νορμανδίας.
John Hall, Daily Mail, 4 Ιουνίου 2014
• Άγνωστες μέχρι σήμερα αεροφωτογραφίες από την Απόβαση στη Νορμανδία που τραβήχτηκαν από αέρος αποτυπώνουν χιλιάδες στρατιώτες να καταδράμουν στις παραλίες της Νορμανδίας. 
• Οι φωτογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα 1000 πόδια ύψος πάνω από την ακτή της βόρειας Γαλλίας από το εσωτερικό μιας αναγνωριστικής μοίρας II (AC) Squadron Mustang 
• Διακρίνονται σκάφη που φθάνουν στις παραλίες φορτωμένα με στρατεύματα, τα γαλλικά χωριά να καίγονται κατά μήκος της ακτογραμμής
• Οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την παράκτια έκταση, καθώς και την παρακολούθηση της προόδου της εισβολής των συμμαχικών δυνάμεων.
• Η έκταση των επιχειρήσεων κατά την λεγόμενη D-Day και το χάος που προκλήθηκε, αποκαλύπτεται μέσα από άγνωστες έως σήμερα φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη RAF. Οι φωτογραφίες απαθανατίστηκαν από αναγνωριστικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τα Νορμανδία, ενώ οι παραλίες είχαν κατακλυστεί από συμμαχικά στρατεύματα που μάχονταν στην ξηρά .

• Οι λήψεις έγιναν από τα 1000 πόδια πάνω από την ακτή της βόρειας Γαλλίας, στις 6 Ιουνίου του 1944. Στις ασπρόμαυρες εικόνες απεικονίζονται χιλιάδες στρατιώτες τη στιγμή ακριβώς που έφτασαν στις παραλίες, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης θαλάσσιας εισβολής στην ιστορία, και κυκλοφόρησαν επί τη ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων από την απόβαση στη Νορμανδία. 

• Οι άγνωστες για το κοινό αποχαρακτηρισμένες σήμερα φωτογραφίες, δείχνουν μια σειρά από μικρά πλοία φορτωμένα με στρατεύματα έτοιμα να εισβάλουν στην ακτογραμμή του Sword, της Omaha,του Juno, του Gold, ενώ μεγαλύτερα πολεμικά πλοία περιμένουν στα μετόπισθεν.
  


• Άφιξη : Ένας αριθμός πλοίων που μεταφέρουν ορδές των συμμαχικών στρατευμάτων έχουν ήδη φθάσει στην παραλία Sword.  
• Μάχη : Η αεροφωτογραφία των συμμαχικών δυνάμεων που φθάνουν στο Omaha Beach, όπου στρατεύματα του Αμερικανικού Στρατού, που υποστηρίζονται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, πολέμησαν τη γερμανική 352η Μεραρχία Πεζικού για να διασφαλίσουν ένα προγεφύρωμα μεταξύ του Port - en - Bessin και ποταμού Vire.

• Μάχη: Τα βρετανικά στρατεύματα ρίχνονται στο Gold Beach, η οποία ανατέθηκε στην 50η (Northumbrian) Μεραρχία Πεζικού και την 8η Θωρακισμένη Ταξιαρχία, καθώς και σε ενισχύσεις του Βασιλικού Ναυτικού. Εδώ οι Βρετανοί, επικουρούμενοι από τανκ Sherman κατάφεραν να διασπάσουν την γερμανική άμυνα, έχοντας όμως υποστεί στρατιωτικές απώλειες 400 μαχητών.

• Μαζικές Παράπλευρες Απώλειες: Διακρίνονται παράκτια γαλλικά χωριά στις φλόγες ενώ είναι σε εξέλιξη οι μετακινήσεις συμμαχικού εξοπλισμού από την παραλία Juno, όπου εισέβαλαν οι Βρετανοί καταδρομείς Royal Marines και τα στρατεύματα από την 3η Καναδική Μεραρχία Πεζικού, με ναυτική υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης σκοτώθηκαν 359 στρατιώτες από την πλευρά των Συμμάχων και επιπλέον 574 τραυματίστηκαν. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου