Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ TOTAL ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ PONTIES

Tην πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα της στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται πλέον εγκατεστημένη στην πρωτεύουσα της Κεντρικής Αφρικής Bangui, ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος υποστράτηγος –διοικητής των δυνάμεων της Ε.Ε Philippe Ponties.
Ο Γάλλος υποστράτηγος μαζί με 700 περίπου άνδρες που βρίσκεται στο Bahgui ανέφερε ότι οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον έτοιμες να ανταποκριθούν στην αποστολή τους ελέγχοντας το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και ορισμένες συνοικίες της πόλης.
 Στην περιοχή αναμένεται ακόμα η άφιξη των τμημάτων της Λεττονίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι κατασκευές του στρατοπέδου και του Τακτικού Στρατηγείου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η δύναμη της ΕΕ έχει τύχει πολύ καλής υποδοχής τόσο από τις αρχές της χώρας όσο και από από τους αντιμαχόμενους και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση και των δυο πλευρών. Ακόμα έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργιά οι δορυφορικές επικοινωνίες οι οποίες και είναι λίαν αξιόπιστες και κρυπτασφαλισμένες.
Ο Γάλλος στρατηγός ευρίσκεται σε συνεχείς κινήσεις και συσκέψεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αφρική, σε υψηλό πολιτικό-διπλωματικό στρατηγικό επίπεδο, ενώ ο Έλληνας ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας έχει "χρεωθεί" την διοίκηση και την άριστη λειτουργία του Στρατηγείου της Λάρισας.
Έχει ήδη αρχίσει ο σχεδιασμός της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στη δύναμη του ΟΗΕ που πρόκειται να αναπτυχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, υπό τον τίτλο MINUSCA και πρόκειται να αριθμεί 10.000 άνδρες και 1.800 στρατοχωροφύλακες (gendarmerie).
Επίσης έχει αρχίσει ήδη ο σχεδιασμός της αναδίπλωσης της αποστολής της ΕΕ, αφού σύμφωνα με τα σχέδια προβλέπεται περί τα τέλη του Δεκεμβρίου να περατωθεί η αποστολή της ΕΕ στην ΚΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου