Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ατελείωτη σφαγή. Ξεπέρασαν τους 165 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας


Παιδιά Παλαιστινίων στέκονται στο λίβινγκ ρουμ του σπιτιού τους που έχει υποστεί ζημιές, καθώς κοιτούν έξω στο απέναντι κτίριο που έγινε στόχος ισραηλινού αεροπορικού βομβαρδισμού στην Πόλη της Γάζας, στις 12 Ιουλίου 2014. (AFP/Mohammed Abed)
Η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται για έκτη μέρα την Κυριακή, με το Υπουργείο Άμυνας στη Γάζα να λέει πως έχουν σκοτωθεί 165 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.000.

Ο τελευταίος βομβαρδισμός την Κυριακή σκότωσε τη Λέιλα Χασάν Αλ Ουντάτ στα προσφυγικά του Αλ Μαγκάζι, στην κεντρική Γάζα.

Ο 21χρονος Άσραφ Ζουρούμπ υπέκυψε την Κυριακή στα τραύματα που είχε υποστεί μια μέρα νωρίτερα από βομβαρδισμό, ενώ ο 14χρονος Χουσάμ Ιμπραχίμ Νατζάρ σκοτώθηκε την Κυριακή από επίθεση στη βόρεια Γάζα.
Νωρίτερα η 80χρονη Χιτζαζίγια Αλ Χίλου σκοτώθηκε στη γειτονιά Σετζάγια στην Πόλη της Γάζας όταν ένας πύραυλος χτύπησε το σπίτι της οικογένειας Αλ Χίλου. Οι γιατροί είπαν πως είναι θαύμα πως επέζησε η υπόλοιπη οικογένεια.
Ισραηλινά αεροσκάφη ενέτειναν τις αεροπορικές επιδρομές τη νύχτα, στοχεύοντας κτίρια της Χαμάς στην Πόλη της Γάζας και βομβαρδίζοντας μια βάση των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ράφα.

Τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός μη ταυτοποιημένου παιδιού, πέθαναν την Κυριακή από τραύματα που είχαν υποστεί τη νύχτα ή μέρες νωρίτερα.

Η Ραζμίγια Αλ Αμπντουλ, 73 ετών, και ο Ράμπι Αμπού Σάναμπ, 25 ετών, πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην Πόλη της Γάζας από τραύματα που είχαν υποστεί δυο μέρες νωρίτερα από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε σπίτι στο Ντέιρ Αλ Μπάλαχ.
Οι Ιζαντίν Αλ Μπουλμπούλ, Σάντι Μουχάμαντ Ζουρούμπ, 21 ετών, Μπάσαμ Ζουρούμπ, 21 ετών, και ο μαχητής της ισλαμικής Τζιχάντ Μουχάναντ Γιούσεφ Αμπού Ντχέιρ, 23 ετών, σκοτώθηκαν όλοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράφα.

Αργά το Σάββατο, 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα στη γειτονιά Τουφάχ, σε ένα σπίτι και ένα τζαμί, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ Αλ Κίντρα, και έτσι έγινε η πιο θανατηφόρα επίθεση από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης. Άλλα 35 άτομα τραυματίστηκαν στο ίδιο χτύπημα.

Άλλα 3 άτομα σκοτώθηκαν στη Ράφα, στη νότια Γάζα, όπου τραυματίστηκαν επίσης 5 άτομα, προσέθεσε ο Κίντρα. Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ο αρχηγός της αστυνομίας Ταϊσίρ Αλ Μπατς, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου