Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το Ισραήλ γιορτάζει την ημέρα ανεξαρτησίας του συλλαμβάνοντας ακτιβιστές (βίντεο)

Τελ Αβίβ-Την Τετάρτη 25 Aπριλίου το Ισραήλ γιόρτασε την 64η   Ημέρα  της Ανεξαρτησίας του. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες γιόρταζαν η αστυνομία συνέλαβε τρεις ακτιβιστές που προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την ιστορία αυτής της ημέρας. Κάθε χρόνο, η Ισραηλινή οργάνωση Zochrot οργανώνει   μια ειρηνική συμβολική δράση αυτή την ημέρα, για να μνημονεύσει τη Νάκμπα.

Νάκμπα στα αραβικά σημαίνει «καταστροφή» (του 1948) και αναφέρεται στην καταστροφή περισσότερων από 500 Παλαιστινιακώνχωριών, τον διωγμό   των δύο τρίτων του Παλαιστινιακού λαού από τη γη που έγινε   Ισραήλ, και την άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει στους πρόσφυγες να επιστρέψουν. 



Αυτό το έτος, ενώ η εκδήλωση της οργάνωσης Zochrot  ήταν σε εξέλιξη, η αστυνομία περικύκλωσε το κτίριο , έστεισε ένα φράγμα  και κράτησε τους  ακτιβιστές χωρίς να τους αφήνει να φύγουν από το κτίριο για πάνω από δύο ώρες. 

Ένας άντρας, ο Yuval Halperin, συνελήφθη όταν έφθασε στο χώρο και άρχισε να διαβάζει δυνατά τα ονόματα των κατεστραμμένων Παλαιστινιακών χωριών. 



Εν τω μεταξύ, πέρασε μια θρησκευτική εθνικιστική πορεία. Οι περαστικοί  απείλησαν αγριεμένοι τους ακτιβιστές που κρατούνταν μέσα στο φράγμα της αστυνομίας αλλά δεν συνελήφθησαν.

                                                                            
                                                                              ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου