Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Απόφαση-ντροπή για τη Μανωλάδα

manoladaΠαρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως έδρας, το δικαστήριο της Πάτρας αθώωσε τους κατηγορούμενους για την επίθεση τον Απρίλιο του 2013 στους αλλοδαπούς εργαζόμενους στα φραουλοχώραφα που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας έκρινε ομόφωνα αθώο τον φραουλοπαραγωγό της Νέας Μανωλάδας που κατηγορούνταν για την επίθεση εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο φραουλοπαραγωγός κ. Βαγγελάτος αθωώθηκε και για την κατηγορία παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών.

Αθώος ομόφωνα κρίθηκε και ο αρχιεπιστάτης Κώστας Χαλούλος, ενώ ένοχοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο επιστάτες και ειδικότερα ο Γ. Χαλούλος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο Θ. Αποστολόπουλος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή 14 ετών και 7 μηνών και στον δεύτερο 8 ετών και 7 μηνών. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι ποινές είναι εξαγοράσιμες.
metanastes-manolada
Παλαιότερη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια.

Στο μεταξύ, ένταση επικρατεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το κτίριο των δικαστηρίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας, Διονυσία Παπαδοπούλου, ζήτησε χθες (Τρίτη) να κριθούν ένοχοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι τέσσερις κατηγορούμενοι.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου