Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ;Ψηφιοποίηση των Στοιχείων των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού


Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, από τον Νοέμβριο του 2012, έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την ακριβή αποτύπωση, σε βελτιωμένη βάση δεδομένων, των στοιχείων των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού κατά τις πολεμικές περιόδους του έθνους, από το 1897 έως σήμερα. Τα στοιχεία που καταχωρίζονται βασίζονται κυρίως σε σχετικές εκδόσεις της ΔΙΣ, αλλά και σε στοιχεία που προκύπτουν μετά από έρευνα.



Από το σύνολο των καταγεγραμμένων 115.000 περίπου πεσόντων, έχουν ελεγχθεί 45.000 πεσόντες περιόδων Κρητικών Επαναστάσεων, Βαλκανικών Πολέμων, Α΄ και Β΄ Παγκοσμίων Πολέμων. Εκτιμάται ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ελεγχθεί το σύνολο των πεσόντων της περιόδου 1914 - 1919 συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της εκστρατείας στη Μεσημβρινή Ρωσία, ενώ ο έλεγχος του συνόλου των πεσόντων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2017.

 

1 σχόλιο:

  1. Εξαρταται αν χρειαζονται πανω απο ενα χρονο για να διευκρινησουν τις 'συνθηκες αυτοκτονιας' ποσα χρονια θα χρειαστουν για να ενημερωσουν και τους 'ψηφιακους' καταλογους τους και να αποδεχτουν οτι φταινε εκεινοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή