Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΟΤΑΝ Η ΦΩΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΛΤΕΨΗ…Τι είπε για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στο στρατό η ΥΦΕΘΑ Γεννηματά

ImageΓια μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται όχι μόνο οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην καθημερινότητα των στρατευμένων από τις άθλιες συνθήκες υγιεινής των μονάδων και τη λειτουργία των Στρατιωτικών Υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά κυρίως ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση να αντιμετωπιστούν παρά μόνο να κρυφθούν τα προβλήματα.
Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που με τις πολιτικές τους αποφάσεις για περικοπές οξύνουν τα ήδη ακραία προβλήματα. Όταν στις περισσότερες μονάδες και τα Κέντρα Εκπαίδευσης χλωρίνη-γάντια μιας χρήσης-καθαριστικά  πάνε οι φαντάροι και  οι οικογένειες τους, καταλαβαίνουμε όλοι γιατί αυξάνονται τα κρούσματα μηνιγγίτιδας.

Και τι μας απαντά η ΥΦΕΘΑ Φώφη Γεννηματά; Ότι γίνεται απολύμανση αφού εκδηλωθεί η ασθένεια!
Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Φώφης Γεννηματά σε ερώτηση βουλευτή για το κρούσμα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκε σε στρατόπεδο στη Νέα Πέραμο Αττικής απάντησε ότι «η κινητοποίηση των ιατρών ήταν άμεση στην περίπτωση του κρούσματος σε στρατόπεδο στη Νέα Πέραμο, το περιστατικό δεν συνδέεται με άλλο που εμφανίστηκε σε στρατόπεδο στη Χίο, οι ενέργειες για την ενημέρωση και προφύλαξη του υπόλοιπου προσωπικού της Μονάδας ήταν άμεσες όπως και η λήψη όλων των απαραίτητων ενεργειών με την χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ ενημερώθηκε άμεσα και το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να προβεί σε τυχόν αναγκαίες ενέργειες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Επίσης  ενημέρωσε ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχουν ελλείψεις σε μέσα απολύμανσης!
Εμείς είχαμε  άμεσα τοποθετηθεί τονίζοντας και τους παρόμοιους προβληματισμούς που προκαλεί η ανακοίνωση του ΓΕΣ.
Τεράστια ανησυχία έχουν προκαλέσει τα δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας στο στρατό μέσα σε ελάχιστες μέρες. Το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός εντείνει τα ερωτηματικά που απασχολούν πλέον το σύνολο του προσωπικού των Ε.Δ. καθώς  στα τέλη Μαρτίου είχαμε ένα ακόμη κρούσμα μηνιγγίτιδας. Θυμίζουμε τα περιστατικά μέσα από τις σχετικές ανακοινώσεις του ΓΕΣ:
Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και κεφαλαλγίας. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη βακτηριακή μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Από το ΓΕΣ, βεβαιώνουν ότι στη μονάδα εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.
Νωρίτερα, στις 26 Ιούνη, στρατιώτης που υπηρετεί στο 96 Τάγμα Υποστήριξης Εθνοφυλακής στα Αρμόλια Χίου, διακομίσθηκε στο Σταθμό Επανεκτισήμων της 96 ΑΔΤΕ («Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής») και την επόμενη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και πονοκεφάλου. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων (οσφυονωτιαία παρακέντηση), του διεγνώσθη ιογενής μηνιγγίτιδα (μη μεταδοτική) και του χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
Προηγούμενα, στις 26 Μάρτη, στρατιώτης που υπηρετούσε στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού, εξανθημάτων στα άκρα και αυχενική δυσκαμψία. Και σε εκείνη την περίπτωση διεγνώσθη βακτηριακή μηνιγγίτιδα.
Θα περίμενε επομένως κανείς το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να θορυβηθούν –ιδίως στην περίπτωση του έφεδρου αξιωματικού, ο κίνδυνος ήταν μεγάλος-και να λάβουν σχετικά μέτρα. Καταρχήν το ΓΕΣ θα έπρεπε να απαντήσει τι προκάλεσε αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα μηνιγγίτιδας. Γιατί χωρίς να εντοπίσεις τα αίτια του φαινομένου δε μπορείς να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.
Είχαμε τονίσει ότι «Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστή. Ο συνδυασμός οδυνηρών περικοπών που έχουν ως αποτέλεσμα τους τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, η οικτρή κατάσταση του Υγειονομικού, η απάνθρωπη καταπόνηση των φαντάρων που υφίστανται τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση και διατάζονται να υπερβάλλουν για να καλύψουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων που προκαλεί η ρουσφετολογική εξάπλωση εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων και η μεταφορά χιλιάδων στρατευμένων ως υπηρετών σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, είναι εκρηκτικός. Και τα εφιαλτικά αποτελέσματα της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ υφίστανται τα μόνιμα θύματα, οι συνάδελφοι φαντάροι».
Όμως το ΓΕΣ θέλοντας να διαφυλάξει το γόητρο του Στρατού και της κυβέρνησης, πεισμένο από σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή θεώρησε σκόπιμο να κάνει μια ενημέρωση για το θέμα.
Και φυσικά διαπίστωσε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα…
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ-μνημείο πολιτικαντισμού επισημαίνει ότι  1. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες εμβολιάζονται κατά την κατάταξή τους με Αντιμηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. 2. Τα δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκαν πρόσφατα δεν δύνανται να συσχετιστούν μεταξύ τους, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης όσο και λόγω της διαφορετικότητας του τύπου της εμφανιζόμενης μηνιγγίτιδας (Χίος – ιογενής, Ν. Πέραμος – βακτηριακή).3. Η αντιμετώπιση των δύο περιστατικών από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Υπηρεσίες τόσο στην διάγνωση όσο και στις ενέργειες που ακολούθησαν, υπήρξε έγκαιρη και σύμφωνα με τις πρέπουσες διαδικασίες. 4. Τα προληπτικά μέτρα που λήφθησαν στις Μονάδες που εμφανίστηκαν τα περιστατικά ήταν άμεσα και σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. 5. Επιπλέον, όσον αφορά στο περιστατικό της βακτηριακής μορφής της νόσου, ο Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (ΠΒ) Χ.Δ. ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ, μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, λόγω βελτίωσης της κατάστασης της υγείας του. 6. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει τονίσει με συνεχείς διαταγές και ενημερώσεις προς τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς, ότι η υγεία του προσωπικού αποτελεί βασική προτεραιότητα.
Ερώτημα προς το ΓΕΣ: θα μας απαντήσει γιατί σημειώθηκαν τα τρία αυτά κρούσματα μηνιγγίτιδας;
Συνάδελφοι, αν δεν υπερασπίσουμε εμείς με την συλλογική μας διεκδίκηση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, τη βελτίωση των συνθηκών και της υγιεινής των μονάδων, τις ίσες και ανθρώπινες υπηρεσίες, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Γιατί, όπως σήμερα στον Στρατό και αύριο ως πολίτες και εργαζόμενους, μας θεωρούν Αναλώσιμους. Μας βλέπουν ως δούλους ντυμένους στα χακί!
Άμεση ανάγκη της ανάπτυξης κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, η κατοχύρωση της Ελεύθερης Συνδικαλιστικής Δράσης του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου