Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ...Νετανιάχου: Θα διευρυνθεί "σημαντικά" η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα


ImageΟ ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να κλιμακώσει τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα και η επιχείρηση αυτή είναι καθοριστική για να "πληγούν" οι υπόγειες σήραγγες της Χαμάς, καθώς οι βομβαρδισμοί δεν αρκούν για την επίτευξη του στόχου, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Δεν είναι δυνατόν να διευθετηθεί (το πρόβλημα) των υπογείων σηράγγων μόνο από αέρος. Οι στρατιώτες επιχειρούν γι αυτό επί του εδάφους", δήλωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου διευκρινίζοντας ότι ο στρατός θα "πλήξει τιςυπόγειες σήραγγες του τρόμου από τη Γάζα μέχρι το Ισραήλ".

"Οι οδηγίες μου είναι να ... προετοιμαστούμε για την πιθανότητα μας σημαντικά διευρυμένης χερσαίας επιχείρησης και ο στρατός ετοιμάζεται αναλόγως", είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Και οι δύο χώρες πρέπει να δεχτούν οδυνηρούς συμβιβασμούς, αλλά στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, όταν πρόκειται για την αυτοάμυνα» της χώρας αυτής, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα και επισήμανε ότι η Χαμάς διαθέτει νέο και ποιοτικά αναβαθμισμένο οπλισμό.

«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια της «θερινής» συνέντευξης που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό (ενν. το δικαίωμα) πρέπει να ασκηθεί σωστά. Η Καγκελάριος αναφέρθηκε σε μια «νέα διάσταση εξοπλισμού των ακραίων Ισλαμιστών της Χαμάς» και επανέλαβε ότι «κάθε χώρα πρέπει, εφόσον δέχεται επίθεση, να αντεπιτίθεται».

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός, η Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα να γίνει αποδεκτή ομόφωνα από τον αραβικό χώρο και σημείωσε ότι χρειάζεται μια βιώσιμη πολιτική λύση. «Ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση τασσόμαστε, όπως και πριν, υπέρ μιας λύσης δύο κρατών», πρόσθεσε.
http://www.onalert.gr/stories/netaniaxou-8a-dieurun8ei-shmantika-h-xersaia-epixeirhsh-sth-gaza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου