Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Σάββατο 5 Ιουνίου 
Το 6ο Athens School Festival στην Τεχνόπολη 
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάνΓια 6η χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων. Με το σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Μίλα ΤΩΡΑ!», οι νέοι της πρωτεύουσας συμμετέχουν στο 6ο Athens School Festival 2014 και με τα τραγούδια τους στέκονται ενάντια στο φαινόμενο των καιρών, το bullying, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία. 
Παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας 
Από την 1η έως τις 8 Ιουλίου, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Το Σάββατο περιλαμβάνει την παράσταση "ΜΗΔΕΙΑ, ΓΚΟΛΦΩ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ ΠΛΕΞΑΝΕ ΜΙΑ ΟΠΕΡΕΤΑ", με τη σκηνοθετική υπογραφή του Μάνου Χατζηγεωργίου. 


Ρεμπέτικη Μυσταγωγία στο Πέραν 
Το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», συνεχίζοντας και τον Ιούλιο τις μουσικές βραδιές αυθεντικού ρεμπέτικου, στα πλαίσια της ενότητας «ρεμπέτικη μυσταγωγία», φιλοξενεί το Σάββατο 5 Ιουλίου, το Δημήτρη Κρανίδα, το Σωτήρη Παπατραγιάννη και το Νίκο Πρωτόπαπα σε αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια. Από τη δεκαετία του '30 και τις μικρασιάτικες επιρροές, μέχρι τα "μπουζούκια" του '50 κι από τον Μάρκο, τον Περιστέρη και τον Τούντα μέχρι τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάννου και τον Μητσάκη, η χρυσή εποχή του ρεμπέτικου ξετυλίγεται μουσικά μπροστά μας. 


Κυριακή 6 Ιουνίου 

Wear and tear(?) στο metamatic:taf 
Δεκατέσσερις καλλιτέχνες αναμετρώνται με την πολυσημία του όρου «φθορά», εξετάζοντας άλλοτε το απαύγασμα του θραύσματος, του υπολείμματος ή του ερειπίου και άλλοτε την μεταφορική, ανθρωποκεντρική ή ιστορική διάσταση της «αποσύνθεσης» και της «παρακμής». Μορφολογικά αφήνονται στην ελεύθερη επιλογή μεταξύ σκόπιμης αλλοίωσης και φυσιολογικής φθοράς λόγω χρήσης ή επιρροής των εξωτερικών συνθηκών. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο κυκλοφορήστε στους δρόμους της Αθήνας και παρακολουθήστε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, φεστιβάλ και εκθέσεις, όλα εντελώς δωρεάν. Μην ξεχνάτε, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία δεν χρειάζονται budget αλλά καλή διάθεση.





Πηγή:www.monopoli.gr

Σάββατο και Κυριακή 




Από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου επανέρχεται δυναμικά το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, με συζητήσεις, αλλά και συναυλίες που θα πλημμυρίσουν με μουσικές την Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Παράλληλα, κάθε βράδυ θα εμφανίζεται ρεμπέτικη κομπανία στην ταβέρνα του Φεστιβάλ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από τις μουσικές σκηνές του Φεστιβάλ θα περάσουν συγκροτήματα δεύτερης γενιάς μεταναστών, αλλά και καλλιτεχνικά/πολιτιστικά σχήματα μεταναστών και προσφύγων που θα μυήσουν τους θεατές στις παραδοσιακές μουσικές και τους χορούς του τόπου καταγωγής τους. 



το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς φιλοξενεί αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Μηνά με έργα που φιλοτεχνήθηκαν από το 1970 έως σήμερα και περιλαμβάνουν τις τρεις διαφορετικές περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Πρόκειται για ένα ταξίδι στις περιπέτειες της εγχώριας αβανγκάρντ, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το Μάη του '68 και την πτώση της δικτατορίας έως την εποχή της κρίσης των εικόνων, της ιδεολογίας και των κοινωνικών αξιών. 



Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014, το κτίριο Πειραιώς 260 φιλοξενεί από τις 5 μέχρι τις 31 Ιουλίου, την έκθεση "Σ' ένα βαθμό, η ιερότητα βρίσκεται στο βλέμμα του θεατή", της Στεφανίας Στρούζα και του Απόστολου Βασιλόπουλου. Με αφετηρία το ταξίδι του Λε Κορμπυζιέ και άλλων εκπροσώπων του μοντερνιστικού κινήματος από τη Μασσαλία στην Αθήνα (1933), καθώς και την κινηματογραφική Μήδεια του Πιέρ Πάολο Παζολίνι (1969), η εικαστικός Στεφανία Στρούζα και ο επιμελητής Απόστολος Βασιλόπουλος δημιουργούν μια εικαστική και ηχητική εγκατάσταση εν εξελίξει, ως έναν αναστοχασμό πάνω στην προβληματική έλευση και δεξίωση του ευρωπαϊκού μοντερνισμού στη νεότερη Ελλάδα, μια ιδιαίτερη έκφανση του –σε διαρκή εκκρεμότητα– διαλόγου ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή. 
  


Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής γειτονιάς του Νέου Κόσμου και καλούν σε real-time περιήγηση σε αυτή την οριακή περιοχή της πόλης σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. To Soundscapes Landscapes είναι μια παράλληλη διαδρομή στην πόλη μέσω smart phone ή tablet. Πίσω από την πραγματικότητα της πόλης, αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση με ήχους και εικόνες, που μεταμορφώνει τη βόλτα στην πόλη σε μια διαδραστική εμπειρία.




Πηγή:www.monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου