Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΕΜΕΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται…
Έτσι λοιπόν ο βούρκος της κοινωνίας μας φασίστες, μιλιταριστές, λαικιστές, νεοφιλελεύθεροι ξεσηκώθηκαν για να αμαυρώσουν τους απεργούς της ΔΕΗ που αμφισβήτησαν τα κυβερνητικά και εργοδοτικά σχέδια.
Χτυπούν λοιπόν μέσω και των διάφορων σάιτ την Απεργία που εναντιώνεται στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στο άρπαγμα από συγκεκριμένα εργοδοτικά συμφέροντα ενός κολοσσού και στη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου.
Τα ίδια όμως έλεγαν και στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, τα ίδια άθλια επιχειρήματα πρόβαλλαν ενάντια σε κάθε κρίσιμη εργατική κινητοποίηση που υπεράσπισε τα συνολικά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της συντεταγμένης επίθεσης που διεξάγεται από όλους αυτούς τους άλλοτε δήθεν αντιμνημονιακούς, που άλλοτε μιλούν «για εθνικό συμφέρον», που συστηματικά ξεχνούν ότι πρόκειται για δημόσια-κοινωνική περιουσία που μοιράζεται από το σύστημα Διαπλοκής-Διαφθοράς, παρουσιάζουμε τα παρακάτω κείμενα όπως παρουσιάστηκαν defence-point, capital, Radar-gr.blogspot.compalo.gr , capital.gr, ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.
Όσο και αν βρισκόμαστε απέναντι στον κατεστημένο συνδικαλισμό δε μπορούμε να παραβλέψουμε την προσπάθεια να δυσφημιστεί και απαγορευτεί ο Συνδικαλισμός, η Απεργία, η Διαδήλωση που δεν είναι ανεχτά από το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που διαφυλάττει τους όρους δουλοποίησης της εργατικής τάξης προυπόθεση του νέου γύρου αστικής ανάπτυξης των κερδών τους.   
Για αυτό λοιπόν πρέπει να χτυπηθούν και προσωπικά όσοι πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, όσοι εναντιώθηκαν  στην άγρια φορολογία και τα χαράτσια με όχημα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ,  όσοι αποκάλυψαν μεταξύ άλλων και τα τεράστια χρέη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και του κόμματος της ΝΔ προς τη ΔΕΗ!!!
Διαβάζουμε λοιπόν: 

«Η Ελλάδα από χθες τα μεσάνυχτα είναι και πάλι αιχμάλωτη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και απειλείται για ακόμη μια φορά με συσκότιση. Μοναδικό τους αίτημα να μη σπάσει η ΔΕΗ και ο έλεγχος των μετοχών να παραμείνει στο κράτος και το κυριότερο, βέβαια, οι διακόπτες στα χέρια τους.  Η νοοτροπία τελικά δεν αλλάζει, ό,τι και αν συμβεί στη χώρα. Ο Νίκος Φωτόπουλος, ως άλλος «Παπαφλέσσας», ετοιμάζεται για αντάρτικο, ενώ τη δόξα του έχουν ζηλέψει και άλλοι συνδικαλιστές, που θέλουν να γίνουν Φωτόπουλοι στη θέση του. Όμως αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση απέναντι στην κοινωνία η στάση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Χρόνια τώρα βλέπουμε το ίδιο έργο. Όταν μία απόφαση δεν αρέσει ή όταν κάποιο αίτημά τους δεν ικανοποιείται πηγαίνουν με την ίδια ευκολία που κάποιος πάει στο γραφείο του το πρωί και κατεβάζουν τους διακόπτες. Θεωρούν τη ΔΕΗ ιδιοκτησία τους. Και για γίνουμε πιο σαφείς, όχι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, αλλά δική τους»
Στο ρε(ύ)μα του λαϊκισμού! Πηγή:www.capital.gr. Αναδημοσίευση στο defence-point
Ζούμε για την ώρα που ο κ. Νίκος Φωτόπουλος θα αναλάβει τα ηνία της ΔΕΗ. Κι ακόμη καλύτερα το υπουργείο Ενέργειας. Γιατί όχι; Καλύτερος είναι ο Μανιάτης;  Αυτός ο ρατσισμός που κάποια μέσα παραπληροφόρησης περιμένουν να ακούσουν τον κ. Φωτόπουλο να μιλά για να τον λοιδορήσουν, δεν τον καταλαβαίνω. Οι εγκάθετοι! Δεν θέλετε, κύριοι, να ακούτε Φωτόπουλο; Μην τον ακούτε. Αλλάξτε κανάλι και ακούστε Ταμήλο! Δεν θέλετε να ακούσετε ούτε Ταμήλο; Τι να σας κάνουμε; Αυτά έχει το ρεπερτόριο... 
Να μην αρχίσουμε τώρα τα κοινότυπα ότι ζούμε μία κατάσταση σουρεάλ, διότι δεν θα το αντέξω. Κι αν κάποιος υπαινιχτεί ότι οι εργαζόμενοι στην Κοινή Ωφέλεια εκμεταλλεύονται την πλεονεκτική τους θέση έναντι του κοινωνικού συνόλου για να περνάνε ζωή χαρισάμενη, θα τους κάνω ντα. Εδώ κοτζάμ δικαστικοί αποφάσισαν για τον εαυτό τους και σας πείραξαν οι ΔΕητζήδες; Ήμαρτον! Αφήστε δε που βγήκε και δήλωση ενός οργισμένου δικαστικού που μιλούσε για εκστρατεία λάσπης εναντίον του εκλεκτού δικαστικού σώματος. Να μην αλλάζουμε, όμως, θέμα! 
Λοιπόν! Τι λέγαμε; Για το ρεύμα. Και σας ρωτώ εσάς, ματιασμένους νεοφιλελέ και αγανακτισμένους συριζαίους. Είναι κοινωνικό αγαθό ή δεν είναι το ρεύμα; Αν είναι να αρχίσουμε όλοι μας να μην πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας. Κι αν δεν είναι, γιατί το είπαμε κοινή ωφέλεια; Κι εγώ ποιόν να πιστέψω; Τον Αλέξη που ζητάει δημοψήφισμα για την μικρή ΔΕΗ ή την Βούλτεψη που λέει ως μοιρολογίστρα ότι αυτή την ιδιωτικοποίηση την θέλει η Ευρώπη; Το καταλάβαμε, το καταλάβαμε! Έτσι και η κυρία Βούλτεψη δεν ήταν υπουργός θα μας είχε πάρει όλους και θα μας είχε σηκώσει. Πάντα το λέγαμε αυτό για την διορατικότητα του Αντώνη... 
Παθιασμένοι μου μεταρρυθμιστές! Μην πιστεύετε τίποτα! Η μεταρρύθμιση γι΄ αυτή τη χώρα είναι υπόθεση του 3.100 μετά Χριστών. Κατά συνέπεια δεν είναι ανάγκη να ζορίζεστε. Μια χαρά δεν την κάνουν την δουλειά οι "άλλοι" εδώ και εκατόν ενενήντα τόσα χρόνια;  
Σύντροφοι και συντρόφισσες θα πρέπει να αποφασίσουμε τι άλλο είναι κοινωνικό αγαθό πέρα από το ρεύμα. Σίγουρα το νερό! Αλίμονο αν εξαιρέσουμε και το φυσικό αέριο. Υπό την ίδια έννοια, γιατί δεν είναι κοινωνικό μας δικαίωμα η ελεύθερη πρόσβαση  στα τρόφιμα;» Θανάσης Μαυρίδης  thanasis.mavridis@capital.gr
Eμείς στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων ενάντια στα κυβερνητικά και μνημονιακά σχέδια, στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ, υπερασπιζόμενοι το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου