Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Λονδίνο: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για να τερμαστιστεί η σφαγή στη Γάζα

Την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους εξέφρασαν περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, στο Λονδίνο απαιτώντας «να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα». Κυματίζοντας παλαιστινιακές σημαίες και κρατώντας πλακάτ που καλούσαν να δοθεί ένα «τέλος στην πολιορκία» στη Λωρίδα της Γάζας και να υπάρξει «λευτεριά στην Παλαιστίνη», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κένζινγκτον (δυτικό Λονδίνο).

Κατόπιν έκαναν πορεία προς τη βρετανική βουλή περνώντας μπροστά από τη Ντάουνινγκ Στριτ, όπου πολλοί φώναξαν το σύνθημα «Ντροπή σου, Ντέιβιντ Κάμερον». «Ισραήλ, κράτος τρομοκράτη», «Γάζα μην κλαις, δεν θα σε αφήσουμε να πεθάνεις», «Αλλάχου Άκμπαρ», φώναζαν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συμμαχίας Σταματήστε Τον Πόλεμο και της αντικαπιταλιστικής συλλογικότητας Occupy London.
Πολλοί ομιλητές, ανάμεσά τους ο γνωστός μουσικός και τραγουδιστής Μπράιαν Ίνο, πήραν τον λόγο ενώπιον των συγκεντρωμένων στην Πάρλιαμεντ Σκουέαρ για να καλέσουν να τερματιστεί η ισραηλινή επιχείρηση.
http://www.koutipandoras.gr/article/119055/londino-hiliades-anthropoi-diadilosan-gia-na-termastistei-i-sfagi-sti-gaza
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου