Γενική επιστράτευση στην Ουκρανία!
Γενική επιστράτευση για τις ηλικίες μέχρι 50 ετών, κήρυξε η Ουκρανία σε μια προσπάθεια να μπορέσει να βρει στρατεύματα ώστε να καταλάβει τις δύο μεγάλες πόλεις της Νεας Ρωσίας του Λούγκανσγκ και του Ντονέτσκ.
“Περισσότεροι από 40.000 ρώσοι στρατιώτες και εκατοντάδες βαρέα όπλα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα”, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας Αντρί Παρούμπιι ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε προεδρικό διάταγμα για την επιστράτευση εφέδρων κάτω των 50 ετών για να πολεμήσουν τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία και να υπερασπισθούν τα σύνορα της χώρας τους έναντι της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Ρωσία.

“Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, υπήρξε μια νέα ανάπτυξη και ενίσχυση των στρατευμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 41.000 ρώσοι στρατιωτικοί στα σύνορα με την Ουκρανία στο βορρά, στην ανατολή, στο νότο και στην Κριμαία”, την ουκρανική χερσόνησο που επανενώθηκε το Μάρτιο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Παρούμπιι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 150 ρωσικά άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα και 500 συστήματα πυροβολικού βρίσκονται κοντά στα σύνορα απέναντι από το Ντονέτσκ.
Ο Παρούμπι μίλησε ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε στη συνέχεια διάταγμα του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για επιστράτευση.Βουλευτής που θέλησε να καταψηφήσει την επιστράτευση τον έβγαλαν “σηκωτό” έξω από το κοινοβούλιο…http://armynews.gr/?p=24027