Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Σφαγή σε εξέλιξη στη Γάζα. Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους και επτά παιδιά. Ξεκίνησε χερσαία εισβολή

Συγκλονιστικές είναι οι ανταποκρίσεις από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο στρατός του Ισραήλ έχει περικυκλώσει με τανκς το νοσοκομείο. Εντολή για χερσαία επέμβαση (pics)

Στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, πεζικό, είναι έτοιμοι να εισβάλλουν σε συγκεκριμένα κομμάτια στη Γάζα. Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο έχει περικυκλωθεί από τανκς, σύμφωνα με τους γιατρούς. 
Στις 22.45 ακριβώς (τοπική ώρα) το IDF, δηλαδή οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας, εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω twitter, σύμφωνα με την οποία, ξεκίνησε η επιχείρηση στην λωρίδα της Γάζας.
"Ξεκίνησε μια νέα φάση της Επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή", ανέφερε το twitter.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε δώσει εντολή για χερσαία επέμβαση.
Είναι η πρώτη φορά χερσαίας εισβολής από το 2009 με την υποστήριξη ναυτικού, μηχανικού, πυροβολικού αλλά και αεροπορίας.
(φωτογραφία από Γαλλικό Πρακτορείο)
Δέκα είναι συνολικά οι νεκροί, ανάμεσά τους και επτά παιδιά. Νωρίτερα είχαν δολοφονηθεί σε ισραηλινή επιδρομή στο κέντρο της πόλης τρία παιδιά. Η επιδρομή έγινε λίγο μετά τη λήξη της ολιγόωρης εκεχειρίας και ενώ διαψεύδονται οι πληροφορίες για μόνιμη κατάπαυση του πυρός.
 
"Τουλάχιστον τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από ένα ισραηλινό πλήγμα στη συνοικία Σάμπρα, στο κέντρο της πόλης της Γάζας" δήλωσε ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Παλαιστινίων.
Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως ο Τζιχάντ και Ουάσιμ Σεχέιμπαρ, αδέλφια ηλικίας οκτώ και επτά ετών και ο Φούλα Σεχέιμπαρ, ξάδελφος τους 10 ετών.
Η πεντάωρης διάρκειας ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός έληξε στις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ακριβώς το λεπτό της λήξης ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες καθώς έπεφτε η πρώτη ρουκέτα στην πόλη Ασκελόν του νότιου Ισραήλ για να ακολουθήσει μπαράζ ρουκετών.
Οι πληροφορίες που ήθελαν να έχει συμφωνηθεί μόνιμη κατάπαυση πυρός που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή διαψεύστηκαν τόσο από το Ισραήλ, όσο και από τους Παλαιστίνιους.
Εν τω μεταξύ δόθηκε μισή ώρα διορία σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ να εγκαταλείψουν ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει.
Ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού
"Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τις ένοπλες δυνάμεις να αρχίσουν μια χερσαία επιχείρηση απόψε προκειμένου να πλήξουν τις σήραγγες που οδηγούν τους τρομοκράτες από τη Γάζα στο Ισραήλ", ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου.
"Τώρα συνεχίζουμε με χερσαίες δυνάμεις για να πλήξουμε τις υποδομές των τρομοκρατών, τις υποδομές της Χαμάς σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας", δήλωσε εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Επίσης συμπλήρωσε πως στόχος δεν είναι η ανατροπή της Χαμάς.
Ανεπίσημα γίνεται γνωστό πως ο στρατός του Ισραήλ στοχεύει στην ανακάλυψη και καταστροφή των υπόγειων τούνελ μέσω των οποίων διακινούνται όπλα αλλά και άνθρωποι.
Η αντίδραση της Χαμάς: Θα πληρώστε ακριβό τίμημα
Η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας θα έχει "φοβερές συνέπειες", προειδοποίησε η Χαμάς.
Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θύλακα αυτού "δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό" δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι.
"Προειδοποιούμε τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας".
Εν τω μεταξύ το Ισραήλ είναι έτοιμο να στείλει άλλους 18.000 άνδρες από τις εφεδρείες του να συνδράμουν τους πολεμιστές του.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/sfagh_se_ekseliksh_sth_gaza_deka_nekroi_anamesa_toys_kai_epta_paidia_ksekinhse_xersaia_eisvolh.2931338.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου