Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Αρχικά στάδια πολεμικού παροξυσμού στην Ολλανδία

Τις τελευταίες μέρες η ολλανδική κυβέρνηση προχωρεί με γοργούς ρυθμούς τη συγκρότηση στρατιωτικής αποστολής στην ανατολική Ουκρανία. Προφανώς, η Ολλανδία παίζει το ρόλο του φερέφωνου και του διεκπεραιωτή των συμφερόντων των ΗΠΑ. Με αφορμή το θάνατο 194 Ολλανδών με την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους, η κυβέρνηση αποφάσισε καταρχήν την συγκρότηση άοπλης αποστολής (με στρατιωτικούς χωρίς όπλα) με διακυρηγμένο στόχο την έρευνα της περιοχής του δυστυχήματος. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η Αυστραλία (που είχε και αυτή νεκρούς στο αεροπλάνο) θα στείλει και έναν αριθμό ενόπλων μαζί με τους 'ειδικούς'. 
Ταυτόχρονα η Ολλανδία πιέζει το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για την συγκρότηση μεγάλης στρατιωτικής αποστολής. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη γίνει. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στον τύπο ότι η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία του Ολλανδικού στρατού που ειδικεύεται σε αποστολές εκτός συνόρων τέθηκε σε επιφυλακή και οι άδειες ανακλήθηκαν. Γίνεται λόγος για αρχική αποστολή 2.000 ανδρών με συμμετοχή και Γερμανών στρατιωτικών.
Η Ολλανδία πιέζει και την ΕΕ για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία. Μάλιστα οι κυρώσεις δε συνδέονται μόνο με την κατάρριψη του αεροσκάφους (η οποία αποδίδεται χωρίς στοιχεία στη Ρωσία και στους αυτονομιστές) αλλά και στη γενικότερη στήριξη της Ρωσίας προς τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Πιθανές οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία θα πλήξουν τις Ευρωπαϊκές οικονομίες και την Ολλανδική οικονομία. 
Η ιστορία με το αεροπλάνο χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις ενός τμήματος του επιχειρηματικού κόσμου που θα πληγεί από τις κυρώσεις. 
Το αποτέλεσμα θα είναι νέες περικοπές του κοινωνικού κράτους.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι  διαρρέονται πληροφορίες ότι Ολλανδοί και Αμερικανοί θα προβούν σε στρατιωτική ενέργεια προς κατάληψη του χώρου κατάρριψης του μαλαισιανού επιβατικού αεροσκάφους στο Ντονέτσκ, με την συνδρομή των F-16 που σταθμεύουν στην Πολωνία! Μιλούν για μια εισβολή ειδικών δυνάμεων έξω από τα ρωσικά σύνορα! Την πληροφορία έδωσε διπλωματική πηγή από την αμερικανική πρεσβεία του Άμστερνταμ στην ευρείας κυκλοφορίας ολλανδική εφημερίδα Spitsnieuws.
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω σχέδιο σε απόσταση 20 χλμ από την Βαρσοβία ολλανδικά και αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζονται για εισβολή στο σημείο της πτώσης του MH17 την περασμένη Πέμπτη. Σχεδιάζεται στην επιχείρηση να συμμετάσχουν και ολλανδικά F-16 τα οποία περιπολούν στην Βαλτική Θάλασσα. 
Είναι πολύ πιθανό όλα αυτά να διαρρέονται και για την δημιουργία εντυπώσεων αλλά και για πρόκληση ψυχολογικού στρεσαρίσματος στην ρωσική πλευρά, για να τεστάρουν την αποφασιστικότητά της να αμυνθεί μέχρι τέλους.
 Σε κάθε περίπτωση βεβαίως πρόκειται για επικίνδυνη όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όπου σε περιβάλλον βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης συστηματικά ενδυναμώνεται η προπαγάνδα του δυτικού τύπου περί νέου Ψυχρού Πολέμου.   

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου