Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ζεσταίνουν μηχανές τα κρητικά σκάφη που θα "σταθούν" δίπλα στο Cape Ray Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/zestainoyn-mihanes-ta-kritika-skafi-poy-tha-stathoyn-dipla-sto-cape-ray#ixzz36iMhNoTF Follow us: @ekriti_gr on Twitter | ekriti.gr on Facebook

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την εν πλω διαμαρτυρία, δίπλα από το Cape Ray. Η Πρωτοβουλία κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο, οργανώνει, μετά τη συναυλία στο Παγκρήτιο Στάδιο και τη συγκέντρωση χρημάτων, όλη την επιχείρηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες.  Το πλοίο των χημικών βρίσκεται ήδη δυτικά του νησιού, και όπως έγραψε το ekriti.gr, η ημερομηνία για την έναρξη της επικίνδυνης διαδικασίας ήταν η 4η Ιουλίου.

Ουδείς όμως γνωρίζει αν έχει ξεκινήσει, καθώς πολλά εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και τα μποφόρ, τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 5, για λόγους ασφαλείας.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, σημείωσε ότι οι κινήσεις της Πρωτοβουλίας, κινούνται στο τρίπτυχο: προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αποκλεισμός της Βάσης της Σούδας και εν πλω διαμαρτυρία δίπλα στο Cape Ray χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η θαλάσσια επιχείρηση χαρακτηρίζεται "λεπτή"... για ευνόητους λόγους.
http://www.ekriti.gr/article/zestainoyn-mihanes-ta-kritika-skafi-poy-tha-stathoyn-dipla-sto-capray



Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/zestainoyn-mihanes-ta-kritika-skafi-poy-tha-stathoyn-dipla-sto-cape-ray#ixzz36iMUAn2x 
Follow us: @ekriti_gr on Twitter | ekriti.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου