Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Coca Cola: Επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης σε βάρος των απολυμένων - Το μποϊκοτάζ συνεχίζεται

Coca Cola: Επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης σε βάρος των απολυμένων - Το μποϊκοτάζ συνεχίζεται
Όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά αποδίδει το μποίκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola 3E, αναγκάζοντας την πολυεθνική να ρίξει στα ΜΜΕ παραπλανητική διαφήμιση. Την απάντηση δίνει η ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών:
Π ρ ο ς
το  Εργατικό  Συνδικαλιστικό  Κίνημα

Συναδέλφισσες -  Συνάδελφοι,  
            Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε  τα νομικά  και  πολιτικά  δικαιώματα  των  συναδέλφων απεργών της Coca Cola και των εργαζομένων γενικότερα.  Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε δημοσίως την προσπάθεια της πολυεθνικής εταιρείας να αποπροσανατολίσει το  καταναλωτικό κοινό με παραπλανητικές δηλώσεις στα  μέσα  μαζικής  επικοινωνίας  και εξίσου παραπλανητικές  διαφημιστικές  εικόνες  στις  τηλεοράσεις.  

Θεωρούμε  υποχρέωση  μας  να  ξεκαθαρίσουμε  σε  όλους  και  ιδιαίτερα  σε αυτούς που στηρίζουν με αξιοθαύμαστη προσήλωση και συνέπεια το «μποϊκοτάζ» των προϊόντων Αμίτα, Φάντα, Κόκα-Κόλα, ΑΥΡΑ  ότι: οι απολυμένοι εργάτες παραμένουν απολυμένοι, το εργοστάσιο παραμένει κλειστό  και ο  τιτάνιος αγώνας  που δίνουν το Σωματείο-μέλος μας και  όλοι  οι  εργαζόμενοι  του  Κλάδου  συνεχίζεται  με  αμείωτη  ένταση. 

Στηρίζουμε πολιτικά, ηθικά και υλικά των αγώνα  των  απεργών  και  καλούμε το καταναλωτικό κοινό της  χώρας  και κυρίως τους καταναλωτές της Βόρειας Ελλάδας να απαντήσουν σε αυτόν τον προκλητικό εμπαιγμό της πολυεθνικής Coca Cola με ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση του μποϊκοτάζ των προϊόντων Αμίτα,  Φάντα, Κόκα-Κόλα,  ΑΥΡΑ,  μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά  τους,  να επαναλειτουργήσει  το  εργοστάσιο  της  Θεσσαλονίκης".

Το  Παγκόσμιο  Σ.Κ. στο  πλευρό  των  Απεργών  της  Coca Cola

Κλιμάκιο  του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (Π.Σ.Ο.) με επικεφαλής τον Πιερή Πιερή, επισκέφτηκε τα γραφεία της  Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) και ενημερώθηκε για την    κατάσταση στον Κλάδο, καθώς και για τον πολύμηνο αγώνα των    απεργών του εργοστασίου της Coca Cola  της Θεσσαλονίκης.

Το κλιμάκιο συνόδευε ο Πρόεδρος της ΣΕΓΔΑΜΕΛΥΝ - ΠΕΟ    Άθως  Ελευθερίου, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων  της  Κύπρου προς τους αγωνιζόμενους απεργούς της Coca Cola και κατέθεσε εκ μέρους της κυπριακής συνδικαλιστικής οργάνωσης πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ στο απεργιακό ταμείο των απεργών της Coca Cola της  Θεσσαλονίκης.
http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/23143-coca-cola-epicheirhsh-paraplanhshs-ths-koinhs-gnwmhs-se-baros-twn-apolymenwn-to-mpoikotaz-synechizetai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου