Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ...Δεκάδες νεκροί στη Gorlovka από πυρά των Ουκρανών δυο παιδιά ανάμεσα στα θύματα Βίντεο.


Τουλάχιστον 13 άμαχοι και πιθανότατα δεκάδες άλλοι έχουν σκοτωθεί από μπαράζ του Ουκρανικού Πυροβολικού, καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν να κυκλώνουν τις θέσεις της πολιτοφυλακής γύρω από την πόλη της Gorlovka στην ανατολική Ουκρανία.
Ένα παιδί ενός έτους και ένα 5 ετών είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από την περιφερειακή διοίκηση Ντονιέτσκ. Ο τοπικός τύπος αναφέρει ότι περισσότεροι από 30 έχουν σκοτωθεί, καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα έφθασαν στα περίχωρα της πόλης των 250.000 κατοίκων αργά την Πέμπτη, και πίεσαν τους αυτονομιστές σε υποχώρηση σε θέσεις μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Περίπου από τις πέντε το πρωί της Κυριακής, βαρύ μπαράζ πυροβολικού άρχισε χτυπά την πόλη και τις οδικές αρτηρίες από και προς αυτήν. "Ένα από τα βλήματα χτύπησε τον επάνω όροφο δημοφιλούς σούπερ μάρκετ που ήταν γεμάτο πελάτες. Ένα άλλο βλήμα εξερράγη σε αυλή πολυκατοικίας και ένα άλλο δίπλα σε ένα μαιευτήριο. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι νεκροί - υπάρχουν ασθενοφόρα παντού, δήλωσε ο Σεργκέι, ο οποίος δεν ήθελε να δώσει το επώνυμό του για το φόβο των αντιποίνων, είπε στο RT.




«Το σπίτι μου μετατράπηκε σε ερείπια και συγγενής μου έχει ένα κομμάτι της οβίδας στο πόδι του, ενώ ένα άλλο έχει προξενήσει βλάβη στα μάτια" δήλωσε η Βέρα, μια άλλη κάτοικος της περιοχής, μέσω τηλεφώνου. Εκατοντάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, αφού χτυπήθηκαν οι γραμμές των υποδομών, αλλά και οι δρόμοι της πόλης έχουν ερημωθεί καθώς οι πολίτες τρέμουν από φόβο στα διαμερίσματα τους. "Τα τρόφιμα είναι όλο και πιο σπάνια στην πόλη. Τις τελευταίες ημέρες, μαυραγορίτες φαίνεται να έχουν εμφανιστεί από το πουθενά », έγραψε ο blogger Egor Voronov.

Αξιωματούχοι από την αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έκανε χρήση των ισχυρών αλλά και τυφλών πυραύλων Grad σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. 




Οι ιθύνοντες της Αντιτρομοκρατικής επιχείρησης του Κιέβου (ATO) απάντησαν στις κατηγορίες των αυτονομιστών, υποστηρίζοντας ότι "οι αντικυβερνητικές δυνάμεις έχουν την ευθύνη για τις "αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εγκληματίες πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον αμάχων προκειμένου να φέρουν περισσότερους μαχητές στις τάξεις τους και να δυσφημήσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας", δήλωσε ο αξιωματούχους στη σελίδα του ATO στο Facebook. 

Αξιωματούχοι του ATO συνέχισαν λέγοντας ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε αγροτικές περιοχές γύρω από Gorlovka και υποστήριξαν ότι όλες οι οδοί διαφυγής από την πόλη έχουν ήδη κοπεί. Παρ 'όλα αυτά,οι διοικητές των αυτονομιστών Igor Girkin και Igor Bezler φαίνεται να έχουν φύγει έξω από την πόλη, σύμφωνα με πηγές του ουκρανικού στρατού. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko υποσχέθηκε ότι το ουκρανικό στράτευμα που ήταν ελλιπώς εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο στις αρχές της σύγκρουσης - έχει πλέον φτάσει σε υψηλή ικανότητα μάχης, και υποσχέθηκε ότι οι "νέες τακτικές" θα μειώσουν τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και όλα αυτά την ώρα που πάνω από 1.100 Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους από την αρχή των συγκρούσεων μετά την πτώση του Βίκτορ Γιανούκοβιτς το Φεβρουάριο.

http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/07/gorlovka.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου