Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Αποκαλύψεις Τούρκου για τους συμπατριώτες του στην ISIL…

Περισσότεροι από 6.000 Τούρκοι εντάχθηκαν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL). Δεν πολέμησαν όλοι, αλλά οι περισσότεροι εκπαιδεύτηκαν από τους μαχητές της οργάνωσης, πριν τους επιτραπεί να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», Τούρκος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ISIL, του μόνο τα αρχικά A.C. έγιναν γνωστά. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε τον έλεγχο των προσβάσεων στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. Μίλησε ακόμα για τη σύγκρουση της ISIL με το επίσημο παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία, το Μέτωπο αλ Νούσρα, που σημειώθηκε έναν χρόνο πριν.

Ο A.C. κατάγεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, από την επαρχία Χατάι, στη νοτιοανατολική Τουρκία. «Αποτελούσε θρησκευτικό καθήκον για μένα να πάω στην Συρία και να πολεμήσω. Ο Αλλάχ μου ζητούσε να πάω», είπε.
«Πολεμούσαμε με ενθουσιασμό. Ήταν και μια γυναίκα από τη Αίγυπτο μαζί μας. Άφησε τον άνδρα της και τα δύο της παιδιά για να πολεμήσει. Υπήρχαν μαχητές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πολλοί από αυτούς μιλούσαν πολλές γλώσσες. Υπήρχαν και λίγοι από την Συρία και την Αίγυπτο. Σε κάποιος από αυτούς οι οικογένειες τους, τους είχαν πει να μη γυρίσουν. Να γίνουν μάρτυρες», είπε ο A.C.
Είναι πλέον γνωστό ότι ισλαμιστές από όλες τις χώρες έχουν συρρεύσει στην Συρία για να πολεμήσουν, μέσω, φυσικά, Τουρκίας. Σύμφωνα με τον A.C. τουλάχιστον 23.000 μαχητές του ISIL υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Συρία. Οι 17.000 από αυτούς έχουν κάνει όρκο να πολεμήσουν μέχρι θανάτου για την οργάνωση και τα πιστεύω τους.
«Χιλιάδες Τούρκοι πολεμούν με την ISIL. Έχω μιλήσει με εκατοντάδες από αυτούς. Πιστεύω πως περίπου 6.000 Τούρκοι έχουν πάει στην Συρία. Εγώ προσωπικά βοήθησαν μια ομάδα Τούρκων Μουτζαχεντίν να περάσουν τα σύνορα», είπε. «Στα μέρη που καταλαμβάναμε η πρώτη μας δουλειά ήταν να ιδρύσουμε ισλαμικό σχολείο. Στόχος μας ήταν να κάνουμε τους ανθρώπους να συνηθίσουν τον θρησκευτικό νόμο. Η δημοκρατία, οι εκλογές, είναι πράγματα αμαρτωλά. Όλα τα λέει ξεκάθαρα το Κοράνι. Ένα κράτος πρέπει να οδηγείται από τον νόμο του Αλλάχ», συνέχισε.
Ο ίδιος πολέμησε στη Δαμασκό. Το απίστευτο όμως ήταν ότι ο διοικητής του ήταν Αμερικανός υπήκοος, μουσουλμάνος και πρώην στρατιώτης του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν, όπου και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ:
«Ήρθε στη Συρία για τη τζιχάντ. Μας οδήγησε σε πολλές μάχες. Ήταν ένας πραγματικός Μουτζαχεντίν», είπε ο A.C., ο οποίος δεν δίστασε επίσης να μιλήσει για τις εκτελέσεις στις οποίες προχώρησε το ISIL. Μια από τις εκτελέσεις που δεν μπορεί να ξεχάσει είναι αυτή ενός αγοριού μόλις 16 ετών.
Οι Τούρκοι μαχητές του ISIL που έχουν επιστρέψει στην Τουρκία απασχολούνται σήμερα σε διάφορα ισλαμικά ιδρύματα στη χώρα και στρατολογούν νέους μαχητές για την οργάνωση, από όλη την Τουρκία, από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, μέχρι τη Μεσόγειο και τις νοτιοανατολικές επαρχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου