Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

«Παρέλαση» αιχμαλώτων στην Ουκρανία - όπως το 1944

Παρέλαση αιχμαλώτων στην Ουκρανία - όπως το 1944. Στα ανατολικά της χώρας οι φιλορώσοι αυτονομιστές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης Ντόνετσκ - όπως στην Μόσχα το 1944 - παρουσίασαν Ουκρανούς αιχμαλώτους ως τους «νέους φασίστες».
Στο Κίεβο, χιλιάδες Ουκρανοί γιορτάζουν σήμερα την ανεξαρτησία τους από τη Μόσχα. Όμως, στα ανατολικά της χώρας οι φιλορώσοι αυτονομιστές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης Ντόνετσκ – όπως στην Μόσχα το 1944 - παρουσίασαν Ουκρανούς αιχμαλώτους ως τους «νέους φασίστες».

Ενώ στο Κίεβο 1500 στρατιώτες παρέλασαν στην πλατεία Μαϊντάν για να γιορτάσουν την ανεξαρτησία της χώρας, με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο να υπόσχεται επιπλέον δύο δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της στρατιωτικής προσπάθειας της κατάπνιξης του αποσχιστικού κινήματος στην ανατολική Ουκρανία, αυτό που βλέπουμε σήμερα από το Ντόνετσκ πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό.


Ukraine-autonomistes-parelasi-1Την ίδια στιγμή, ο κόσμος φώναζε «φασίστες» προς τους 40 ως 50 αιχμαλώτους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λέινιν, στο κέντρο του Ντονέτσκ, και περπατούσαν με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια στην πλάτη, περικυκλωμένοι από αντάρτες μαχητές. Ήταν αξύριστοι και ατημέλητοι, ενώ φορούσαν είτε στολές μάχης είτε πολιτικά ρούχα.
Μια φωνή από μεγάφωνο ανακοίνωσε την άφιξή τους, λέγοντας: «Μπορούμε τώρα να δούμε να περνούν άνθρωποι που στάλθηκαν για να μας σκοτώσουν».
Ukraine-autonomistes-parelasiΑνταποκριτές των ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής είπαν ότι μερικοί από το πλήθος πετούσαν εναντίον των αιχμαλώτων πράγματα, όπως μπουκάλια. Μερικοί φώναζαν «Φασίστες!», «Στα γόνατα!», «Σκοτώνετε παιδιά!».
Σε μια κίνηση που είχε στόχο να φανεί ότι οι αιχμάλωτοι είναι ρυπαροί, οχήματα οδοκαθαρισμού ακολουθούσαν και καθάριζαν εκεί όπου οι αιχμάλωτοι είχαν περπατήσει. Στο τέλος οι αιχμάλωτοι ανέβηκαν σε δύο λεωφορεία τα οποία αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι αντάρτες που τους συνόδευαν επευφημούνταν από το πλήθος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου