Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΒΑΡΕΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΙΑ2 ABRAMS ΣΤΙΣ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Οι Αμερικανοί αναπτύσσουν M1A2 Abrams στην Βαλτική  (US Army)
Βαρέα άρματα μάχης M1A2 Abrams του Αμερικανικού Στρατού θα αναπτυχθούν από τον Σεπτέμβριο στις Βαλτικές Χώρες.

Η εφημερίδα "Stars and Stripes" του Πενταγώνου ανέφερε σε σχετικό άρθρο της ότι τον Οκτώβριο στο έδαφος της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας θα αναπτυχθούν μονάδες της 1η Ταξιαρχίας, 1ης Μεραρχίας Ιππικού του Aμερικανικού Στρατού. Σύμφωνα με την "Stars and Stripes" πρόκειται για 600 στρατιώτες με συναφή υλικό, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερο σύγχρονων βαρέων αρμάτων μάχης M1A2.

Η 1η "βαριά" Ταξιαρχία, 1η Μεραρχία Ιππικού (εφεξής "Iron Horse") που σταθμεύει στο Φόρτ Χούντ (Τέξας) θα αντικαταστήσει στην Ευρώπη την 173η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στην Βιτσέντζα της Ιταλίας.
Η Ταχιαρχία "Iron Horse" από τα μέσα Μαίου έως και τις 30 Ιουνίου (έως και 1.000 άτομα προσωπικό, 29 άρματα μάχης M1A2 SEP και 33 ΤΟΜΑ BMP M2A3 Bradley) αναπτύχθηκε στη Γερμανία, όπου συμμετείχε στην άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία "Combined Resolve II".
Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams έχουν φθάσει στη Νορβηγία, για να αντικαταστήσουν παλαιότερο και ελαφρύτερο υλικό που σταθμεύει σε αυτή την χώρα της Σκανδιναβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου