Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Λιβύη: Υπέρ σε ξένη επέμβαση ψήφισε η Βουλή - 5 νεκροί από ρουκέτες

Φωτό αρχείου από ΑP
Υπέρ μιας ξένης επέμβασης, με πρόσχημα την προστασία των πολιτών στη χώρα, τάχθηκε κατά πλειοψηφία το Κοινοβούλιο της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ένας βουλευτής.
Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κοινοβούλιο υιοθέτησε «με τις ψήφους των 111 εκ των 124 παρόντων βουλευτών, μια απόφαση που καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει γρήγορα για να προστατεύσει τους αμάχους στη Λιβύη, κυρίως στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη».
Η Λιβύη αποτελεί από τα μέσα Ιούλη το θέατρο φονικών συγκρούσεων ανάμεσα σε διάφορες πολιτοφυλακές στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα, και τη Βεγγάζη, στα ανατολικά.
Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν ρουκέτες έπληξαν συνοικίες της δυτικής Τρίπολης στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες παρατάξεις, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.http://www.902.gr/eidisi/diethni/49141/livyi-yper-se-xeni-epemvasi-psifise-i-voyli-5-nekroi-apo-royketes#.U-vU2fr11SU.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου