Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ...Σέρβοι μάχονται και για τις δυο πλευρές στην Αν.Ουκρανία!


Image
Σέρβοι εθελοντές μπορούν να βρεθούν και στην ουκρανική και στη φιλορωσική πλευρά στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας πως οι εθελοντές αυτοί προκαλούν ζημία στην ίδια τους τη χώρα
Την αποκάλυψη ότι Σέρβοι εθελοντές μάχονται στο πλευρό τωνφιλορωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία έκανε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Ο κ. Βούτσιτς χαρακτήρισε "πολύ επιζήμια για τη χώρα μας" αυτή την εξέλιξη και "δεκάδες άνθρωποι από τη Σερβία πολεμούν και στις δύο πλευρές", σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου.

"Εργαζόμαστε από κοινού με όλες τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών. Κάθε ανάμειξη Σέρβων πολιτών στην ουκρανική κρίση είναι επιζήμια για τη Σερβία" πρόσθεσε ο Σέρβος πρωθυπουργός. "Η Σερβία δεν έχει καμιά συμμετοχή σε αυτή τη διαμάχη. Η Σερβία έχει μια υπεύθυνη πολιτική. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε έννομη δράση, αλλά προσδίδουμε όλο και μεγαλύτερη προσοχή στους ανθρώπους που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ και σε αυτούς που εμπλέκονται στη διαμάχη στην Ουκρανία. Παρακολουθούμε τις δραστηριότητές τους στη χώρα" δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός. 


Παρότρυνε δε όλους τους Σέρβους εθελοντές να επιστρέψουν στην πατρίδα τους "και να νοιαστούν για τα σπίτια και τις οικογένειές τους αντί να μάχονται για μερικές χιλιάδες δολάρια". Αυτοί οι άνθρωποι είναι μισθοφόροι στο 90% των περιπτώσεων και έχουν δεσμούς με τις πλέον σημαντικές υπηρεσίες πληροφοριών,σημείωσε ο κ. Βούτσιτς, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει πώς εντάχθηκαν στη φιλορωσική ή την άλλη πλευρά.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός είπε πως αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Εμπορίου Ρασίμ Λιάγιτς για αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα ώστε να διώκονται ποινικά όσοι Σέρβοι πολίτες φεύγουν από τη χώρα για να πολεμήσουν σε συρράξεις εκτός συνόρων. "Η Σερβία ακολουθεί υπεύθυνη πολιτική και δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους διαμάχες. Για τη Σερβία και τον σερβικό λαό, οι πόλεμοι έχουν παρέλθει προ πολλού. Ατενίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, μέσα στο οποίο εξετάζουμε πώς θα είμαστε η πιο ανεπτυγμένη οικονομικά χώρα της περιοχής το 2016" πρόσθεσε ο κ. Βούτσιτς.

Ο κ. Λιάγιτς έχει επανειλημμένα μιλήσει για "τα σκυλιά του πολέμου", ενώ η υπηρεσία πληροφοριών της Σερβίας, η ΒΙΑ, έχει επανειλημμένα αναφέρει πως οι Σέρβοι πολίτες που μάχονται στο εξωτερικό, κυρίως σεισλαμικές χώρες, εξελίσσονται σε "απειλή για την ασφάλεια της Σερβίας και της περιοχής".
http://www.onalert.gr/stories/servoi-polemoun-me-rwsous-alla-k-oukranous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου