Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Εκτός ελέγχου ο ιός Έμπολα



Εκτός ελέγχου ο ιός Έμπολα
Η επιδημία που οφείλεται στον ιό Έμπολα κινείται πιο γρήγορα από τις προσπάθειές μας να την ελέγξουμε, δήλωσε σήμερα, στο πλαίσιο συνάντησής της με τους προέδρους της Γουινέας, της Λιβερίας, της Σιέρα Λεόνε και της Ακτής Ελεφαντοστού στο Κόνακρι, η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν, επισημαίνοντας πως εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Οι ζωές που θα χαθούν, τα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται, αλλά και ο υψηλός κίνδυνος εξάπλωσης σε άλλες χώρες, συνιστούν -σύμφωνα με την κ. Τσαν- την ενδεχόμενη καταστροφή, την ώρα που, όπως είπε, η επιδημία αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα σε κράτη της δυτικής Αφρικής είναι εκτός ελέγχου. Πάντως η επικεφαλής του ΠΟΥ τόνισε πως είναι δυνατή η ανάσχεση της επιδημίας.
Σημειώνεται πως η επιδημία του Έμπολα έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 729 ανθρώπους.
http://exelixeis.gr/ygeia/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1#.U9vjwSYkcno.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου