Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ: ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΡΩΣΙΑ…

ΟΙ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
Η πλήρη ταύτιση της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις πιο επιθετικές βλέψεις των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων φορτώνουν για μια ακόμη φορά τεράστια βάρη στο δοκιμαζόμενο λαό μας. Καθώς ουσιαστικά βρισκόμαστε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και τα δύο κόμματα εξουσίας φοβούνται ότι θα χάσουν και τα τελευταία ψηφοθηρικά ερείσματα στους αγρότες αποφάσισαν να αναλάβουν οι φορολογούμενοι –δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι- τις συνέπειες των τυχοδιωκτισμών τους απέναντι στη Ρωσία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι περίπου «3.000 νταλίκες με ελληνικά αγροτικά προϊόντα - κυρίως με ροδάκινα και νεκταρίνια - τα οποία βρίσκονταν καθ' οδόν προς την Ρωσία επιστρέφουν  στην Ελλάδα και σκοπεύουν να τα διαθέσουν στις ... Ένοπλες Δυνάμεις και τα νοσοκομεία και να τα πληρώσουν οι ... φορολογούμενοι!!! 
Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχει το βασικό ζήτημα των τεράστιων ποσοτήτων φρούτων που έχουν μείνει πίσω και τα αρμόδια υπουργεία αναζητούν τρόπους προκειμένου να τα διοχετεύσουν στην εσωτερική αγορά, ώστε να μην καταστραφούν. Οι πρώτες σκέψεις, είναι να ζητήσει το υπουργείο Ανάπτυξης από τα Άμυνας και Υγείας να απορροφήσουν οι ΕΔ (!) και τα νοσοκομεία τα φρούτα, ενώ υπάρχει επικοινωνία και με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων για να απορροφηθούν άμεσα και σε ξενοδοχεία, τα οποία όμως ... ακόμα περιμένουν τους Ρώσους τουρίστες»!
Και το ερώτημα είναι πώς θα απορροφήσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις τόσα φρούτα; Μόνο τα ροδάκινα είναι 170.000 τόνοι!
Ουσιαστικά μετατρέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με μια τεράστια χωματερή επιδοτώντας τους αγρότες για να μην χάσουν τους ψήφους τους.
Αυτές είναι οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής των Σαμαρά-Βενιζέλου που από την πρώτη στιγμή της κρίσης στην Ουκρανία αναγνώρισαν την κυβέρνηση των ΝΑΖΙ, με τον ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο να τρέχει –λέμε τώρα- να κάνει μαθήματα εφαρμογής των Μνημονίων και της κοινωνικά καταστροφικής πολιτικής του ΔΝΤ. Στην συνέχεια θέλησαν να λάβουν μέρος στο εμπάργκο της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, για να οδηγήσουν στην καταστροφή τους αγρότες, ενώ όταν οι πολιτευτές τους πληροφόρησαν ότι έρχεται εκλογικός όλεθρος μετακίνησαν το κόστος στους φορολογούμενους.
Εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε αναδείξει τους κινδύνους από τους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής αστικής τάξης εμπλοκής στον νέο Ψυχρό Πόλεμο. Δεν είναι η εξάρτηση, ούτε η υποδούλωση στα ξένα συμφέροντα που τους οδηγεί σε αυτές τις επιλογές. Θέλοντας ο ελληνικός αστικός κόσμος να αναλάβει ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και να υλοποιήσει τη νέα Μεγάλη Ιδέα –την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων- έρχεται σε σύγκρουση με τη Ρωσία του Πούτιν, συμμαχεί με τις ΗΠΑ που θέλουν να ανατρέψουν την ενεργειακή σχέση Ε.-Ρωσίας και την Ε.Ε., εντείνει την συνεργασία του με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Για αυτό ακριβώς το λόγο ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος υπέγραψε συμβόλαια πολεμικών προμηθειών από τις ΗΠΑ αξίας 2 δις ευρώ, που θα επεκταθούν άμεσα.
Αυτοί είναι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της ελληνικής άρχουσας τάξης που φορτώνει το λογαριασμό στο λαό μας για τον οποίο επιφυλάσσει ρόλο Αναλώσιμου.   
Είναι ανάγκη τώρα το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να αμφισβητήσει τους «εθνικούς στόχους» των Ελλήνων αστών, να ανατρέψει τις αστικές κυβερνήσεις και την βάρβαρη ταξική πολιτική τους, μπλοκάροντας όχι μόνο τους παράλογους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις συμμαχίες τους, αλλά και τους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς.
Ανάγκη όσο ποτέ η ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό.     

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου