Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Είσαι καλός χριστιανός κ. Σαμαρά; Απόδειξη.

Του Γ. Γ.

Για το θεόπνευστο ποιμαντικό έργο του δεσπότη  Μεσογαίας, Νικόλαου, έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: «Από την νεκροφιλία-χριστεμπορία, στην καθοδήγηση του "ποίμνιου" του τι θα ψηφίσει».

Απ’ ότι διαβάζουμε τώρα ο αρχιρασοφόρος, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο –που η κυβέρνηση το παρέπεμψε στις καλένδες- ξαναπαρουσιάστηκε με «αγιασμένο» μακροσκελές ακαταλαβίστικο –πέρα απ τον διάχυτο μισανθρωπισμό του- στην κυριολεξία τροπάρι:
«Κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες. Ας μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές του νόμου γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός και να απαγορεύεται η "ομοφοβία".
Για να χτυπήσεις το μίσος δεν είναι μονόδρομος το να πνίξεις τον σεβασμό και την ελευθερία του λόγου. Για να εξαφανίσεις την κακία δεν υποχρεούσαι να απαγορεύσεις το Ευαγγέλιο. Υποχρεούσαι να το αναστήσεις», μας ψάλει ανάμεσα στα άλλα.

Δεν χαμπαριάσαμε και καλά τι θέλει να πει ο αρχιρασοφόρος γιατί άντε και να προσπαθήσεις να προσεγγίσεις το σκεπτικό του ότι «οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες» είναι αποτέλεσμα «ψυχοκοινωνικών διαστροφών», εκείνη η παρότρυνση προς την πολιτεία ότι «υποχρεούται να αναστήσει το Ευαγγέλιο» μας άφησε άφωνους. «Πέθανε» δηλαδή το «ιερό» βιβλίο των χριστιανών και ο δέσποτας απαιτεί από το κράτος να το αναστήσει; 

Σίγουρα κάτι δεν καταλαβαίνουμε σωστά, αφού με την παπαδίστικη διάλεκτο δεν τα πάμε καθόλου καλά.



Κι αν δεν χαμπαριάζουμε απόλυτα τα κηρύγματα αυτού του δεσπότη, αυτά που γράφει άλλος «ευλαβής χριστιανός» σε ιστότοπο θρησκευτικού περιεχομένου είναι απολύτως κατανοητά και έμπλεα χριστιανικής αγάπης. Εχουν αναφορά κι αυτά τους ομοφυλόφιλους –οι οποίοι σημειωτέον δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα στις τάξεις του ανώτερου κλήρου είναι τεκμηριωμένα με τον «θείο» λόγο και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. 



Αρχικά μαθαίνουμε τι λένε οι «γραφές», γ' αυτό το θέμα: "Και αν κάποιος κοιμηθεί με άρρενα όπως κοιμάται κανείς με γυναίκα, έπραξαν και οι δύο βδέλυγμα, εξάπαντος θα θανατωθούν, το αίμα τους θα είναι επάνω τους" (Λευιτ. 20: 13).
Μάστα. Η απόφαση για όσους/ες είναι ομοφυλόφιλοι/ες ξεκάθαρη. Θάνατος. Τον τρόπο δεν τον διευκρινίζει, αν δηλαδή θα τους τουφεκίζουν, θα τους πάνε στην κρεμάλα, ή θα τους ρίχνουν στην φωτιά. Αυτό όμως έχει λίγη σημασία. 
Το πιο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που παρουσιάζει, ο χριστιανός δημοσιολόγος - Μιχάλης Κατρίτσης λέγεται και δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο σχετικό μ αυτόν-  τα αναγραφόμενα στα «ιερά» τους κείμενα, εκλαϊκεύοντας τα για το «θρησκευτικό ποίμνιο». Ας τον παρακολουθήσουμε:



«Δεν είναι μόνον η ομοφυλοφιλία για την οποία η Βίβλος έχει πολύ σκληρή γλώσσα και προβλέπει θανατική ποινή, αλλά και για πολλά άλλα αμαρτήματα που σήμερα ο δυτικός άνθρωπος και χριστιανός δεν τα σκέφτεται καν» μας λέει.
Και συμπληρώνει: «Εδώ υπάρχει κάποια αλήθεια που θα έπρεπε να προβληματίσει, ιδιαίτερα τους σημερινούς δυτικούς Χριστιανούς: μήπως έχουμε υπερτονίσει τις έννοιες αγάπη, συγχώρεση, χάρη, και έχουμε αγνοήσει τις έννοιες δικαιοσύνη, κρίση, τιμωρία;».
Κι αφού διατυπώνει τον προβληματισμό του, προχωράει στο συμπέρασμα:  «Οι έννοιες και αξίες που προέρχονται από τη δικαιοσύνη δεν είναι σκληρές και βάρβαρες, αλλά αποβλέπουν στη διατήρηση της ισορροπίας μέσα στον άνθρωπο, στην κοινωνία, και στη φύση ακόμα. Στον Λόγο του Θεού συχνά επαναλαμβάνεται για τις αμαρτίες που τιμωρούνται με θάνατο, ότι με αυτόν τον τρόπο αποδίδεται ατομική δικαιοσύνη, γίνεται κοινωνική εξισορρόπηση, και καθαρισμός της φύσης από τη μόλυνση που αυτές επιφέρουν».
Ενδιαφέρον. Σαν άσχετοι με το αντικείμενο δεν ξέραμε ότι τέτοια λέει ο «Λόγος του Θεού».




Κι αφού λοιπόν δεσποτάδες, νεοδημοκράτες βουλευτές και φυσικά ο πρώην (;) πρωθυπουργικός φίλος για 30 χρόνια Τ. Μπαλτάκος, και συνομιλητής της ναζιστικής συμμορίας –που χαρακτήρισε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «νομικό έκτρωμα» απαίτησαν να αποσυρθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αυτό πήγε στα αζήτητα. (Α, να μην το παραλείψουμε. Τις αντιρρήσεις τους στο νομοσχέδιο είχαν εκφράσει επίσης κάποια καντήλια σε εκκλησιές που άρχισαν τα κουνήματα, μερικές «παναγίες» που έριξαν το δάκρυ κορόμηλο στα εικονίσματα τους, καθώς και η εικόνα   του «αγίου» Ιννοκεντίου Μόσχας, που έπιασε κι αυτή τα κλάματα).


Δεν νομίζω όμως να έμειναν ικανοποιημένοι οι επίγειοι «άγιοι» πατέρες μας, απ’ αυτή την εξέλιξη. Θα ήθελαν και κάτι άλλο. Εγώ, λοιπόν, θα τους προτείνω ποιο πρέπει να είναι το αίτημα τους και επειδή ο Σαμαράς σαν θεοσεβούμενος τύπος που είναι –σε σημείο να συνομιλεί χωρίς μεσολαβητές με τον ίδιο το θεό- έχω δεδομένο ότι θα τους το ικανοποιήσει αμέσως.



Να αναθέσει η κυβέρνηση στους «αγίους» δέσποτες Αμβρόσιο, Σεραφείμ και Ανθιμο το καθήκον να επιλέξουν άτομα ώστε να στελεχώσουν μια νέα κρατική υπηρεσία στα πρότυπα της «Επιτροπής για την Προώθηση της Αρετής και την Αποτροπή της Έκλυσης των Ηθών».


Αν σας έπιασα αδιάβαστους αυτή είναι η θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1926 με άριστα αποτελέσματα. Αυτή συλλαμβάνει τους παραβάτες, -από μικροκλέφτες μέχρι μοιχούς, ομοφυλόφιλους και κατηγορουμένους για  "θρησκευτική παρέκκλιση"- και έρχονται οι μουλάδες –κάτι αντίστοιχο με τους δικούς μας δεσποτάδες- και αποδίδουν δημόσια «δικαιοσύνη». 


Ετσι κάθε Παρασκευή, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, μπορούν να παρακολουθήσουν ακρωτηριασμούς και εκτελέσεις.  Εκεί επικρατεί η αυστηρή ουχαμπίτικη σχολή του σουνιτικού ισλάμ.

Και εδώ στην Ομόνοια ας πούμε δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί μια ανάλογο διαδικασία αφού και τα δικά μας «ιερά» βιβλία προβλέπουν ανάλογες ποινές για τους παραβάτες των «θείων εντολών»;



Είσαι καλός χριστιανός κ. Σαμαρά; Απόδειξη. 

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_352.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου