Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Η Μπόκο Χαράμ ξαναχτύπησε -Απήγαγε δεκάδες αγόρια μετά από επιδρομή σε χωριό


Νέο «χτύπημα» έκανε η Μπόκο Χαράμ. Μετά από επιδρομή των ανταρτών της ισλαμιστικής οργάνωσης σε χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία αγνοούνται 94 χωρικοί. 
Ανάμεσά τους είναι δεκάδες αγόρια, ενώ οι αντάρτες απήγαγαν και ενήλικες άνδρες σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες. 

Τα θύματα, είναι 15-30 ετών δήλωσε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, που ανέφερε ότι κάποιοι από τους απαχθέντες επιβιβάστηκαν υπό την απειλή των όπλων σε πλοιάρια και μεταφέρθηκαν στο γειτονικό Τσαντ μέσω της Λίμνης Τσαντ.
Μάλιστα, κατά την επιδρομή χύθηκε αίμα, καθώς το Reuters αναφέρει ότι οι ένοπλοι σκότωσαν έξι ηλικιωμένους άνδρες κατά την έφοδό τους στο χωριό. 

Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που στα μέσα Απριλίου απήγαγε περισσότερα από 200 ανήλικα κορίτσια, από οικοτροφείο στην ίδια πολιτεία της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Παρότι ακολούθησε μεγάλη διεθνής κινητοποίηση, τα περισσότερα από τα κορίτσια αγνοούνται ακόμη, αν και κάποια κατάφεραν να το σκάσουν. Ο ηγέτης της οργάνωσης είχε απειλήσει πως θα πουλήσει τα κορίτσια σε σκλαβοπάζαρα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου