Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ο ΥΕΘΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!

Ελλάδα και Αλγερία στηρίζουν την Rheinmetall - μετά την ρωσική απογοήτευση

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι έχει χορηγήσει στην εταιρία Rheinmetall την άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Αλγερία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse, αναφερόμενο στο περιοδικό «Der Spiegel», μια συμφωνία αξίας 28.000.000 ευρώ (37 εκατομμύρια δολάρια) προβλέπει τη δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης των τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Fuchs και των συστατικών τους
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι έχει χορηγήσει στην εταιρία Rheinmetall την άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Αλγερία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse, αναφερόμενο στο περιοδικό «Der Spiegel», μια συμφωνία αξίας 28.000.000 ευρώ (37 εκατομμύρια δολάρια) προβλέπει τη δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης των τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Fuchs και των συστατικών τους. Το εργοστάσιο πρέπει να κατασκευαστεί 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι.

Προσυμβατικές διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα το 2008, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στην Αλγερία της Γερμανίδα Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, και στην πραγματικότητα η άδεια έχει εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πρόθεση της Rheinmetall να υπογράψει στο εγγύς μέλλον μια σύμβαση για την προμήθεια 980 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Fuchs-2 για τις Αλγερινές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στις αρχές του 2011 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο έδωσε στην εταιρεία Rheinmetall την άδεια για την παροχή 54 τεθωρακισμένων οχημάτων Fuchs-2 στην Αλγερία, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 195 εκατομμύρια ευρώ (248 εκατομμύρια δολάρια). Σύμφωνα με τις οικονομικές εκθέσεις της Rheinmetall για το τρίτο τρίμηνο του 2011, οι Αλγερινές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν 54 Fuchs-2 που παρήχθησαν στο εργοστάσιο στο Κάσελ της Γερμανίας. Συνολικά, η Rheinmetall είναι να προμηθεύσει στην Αλγερία 1200 τεθωρακισμένα οχήματα της σειράς Fuchs. Η πιθανή αξία του προγράμματος, το οποίο μπορεί να διαρκέσει για 10 χρόνια, εκτιμάται σε 1 δις ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, το Υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας πρόσφατα μπλόκαρε τη σύμβαση της Rheinmetall με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την παροχή συσκευών προσομείωσης κατάρτισης στο κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων Μουλίνο στην περιοχή Νίζνυ Νοβγκορόντ. Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 8 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέγραψε με την Rheinmetall ένα συμβόλαιο αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ για την πενταετή υποστήριξη του κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων στην περιοχή Άλτμαρκ, παρόμοιο σε σύνθεση με το ρωσικό πρόγραμμα, ενώ στις 15 Αυγούστου η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε μια σημαντική σύμβαση αξίας 52 εκατομμυρίων ευρώ από τις  Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις  για την προμήθεια  πυρομαχικών αρμάτων μάχης. 
Η διοίκηση της εταιρείας έχει αρνηθεί τη σύνδεση μεταξύ αυτών των γεγονότων, αλλά είναι πιθανό ότι οι συμφωνίες αυτές επιταχύνθηκαν για να στηρίξουν την εταιρεία Rheinmetall.http://www.fox2magazine.net/%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/9139-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%91%CE%BB%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-Rheinmetall-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου