Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

"ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...

ImageΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ...
Σύμφωνα με σειρά αναρτήσεων, με έντονο τον προπαγανδιστικό χαρακτήρα, μονάδες εθελοντών του ρωσικού Στρατού μάχονται πλέον στο πλευρό των επαναστατών της Ανατολικής Ουκρανίας και αυτό για πρώτη φορά το παραδέχθηκαν και οι ηγέτες των ρωσόφωνων.
Ο αρχηγός των επαναστατών στο Ντονέτσκ και πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ,, Αλεξάντρ Ζαχαρτσέκο είπε σε συνέντευξή του στο ρωσικό vesti.ru ότι "Υπάρχουν περίπου τρεις με τέσσερις χιλιάδες εθελοντές Ρώσοι υπήκοοι που πολέμούν δίπλα μας», λέγοντας πως πολλοί από αυτούς είναι ή ήταν στρατιωτικοί. "Επιπλέον, θα πω ανοικτά ότι ανάμεσά μας μάχονται και νυν στρατιωτικοί του ρωσικού Στρατού που επανδρώνουν τεθωρακισμένες  φάλαγγες οι οποίοι προτίμησαν να μην περάσουν τις διακοπές τους σε μία παραλία" είπε ο Ζαχαρτσέκο.

Για να το λέει αυτό επίσημα και μάλιστα σε ρωσικό κανάλι σημαίνει ότι η ίδια η Μόσχα θέλει να αποκαλυφθεί ότι πλέον Ρώσοι στρατιωτικοί εμπλέκονται στις μάχες.
Η εμπλοκή εν ενεργεία Ρώσων στρατιωτικών έχει οδηγήσει σε μια φρενήρη προέλαση των ρωσόφωνων στις δύο επαναστατημένες περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και, μεγάλο κέρδος, την κατάληψη του στρατηγικής σημασίας λιμένα του Νοβοαζόφσκ στην αζοφική θάλασσα ανατολικά της Μαριούπολης. Η πτώση της Μαριούπολης θα σημάνει και τον απόλυτο έλεγχο της θάλασσας του Αζόφ, ιδιαίτερης κρίσιμης στρατηγικής σημασίας εξέλιξη για τον έλεγχο ολόκληρης της βόρειας ακτής τη Μαύρης Θάλασσς από την Ρωσία.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φ.Ολάν περιορίστηκε να πει ότι είναι"Απαράδεκτη, αν αληθεύει, η παρουσία Ρώσων στην Ουκρανία". Ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ κάλεσε το μεσημέρι τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την G7 "να παγώσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέχρι η Ρωσία να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις της, τον εξοπλισμό της και τους πράκτορές της από το ουκρανικό έδαφος".
Σε ότι αφορα την τακτική κατάσταση οι φιλορώσοι επαναστάτες και οι ρωσικές δυνάμεις που εμπλέκονται πάντα υπό την σημαία της DNR («Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ»), φέρουν και προηγμένο ρωσικό οπλισμό, όπως αντιαεροπορικά συστήματα SHORAD Pantsir S.1, άρματα μάχης Τ-72, ρουκετοβόλα Τornado κλπ.
Ο αρχηγός των επαναστατών στο Ντονέτσκ και πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσέκο σε συνέντευξή του στο ρωσικό vesti.ru, διαβεβαιώνουν τους κατοίκους των περιοχών που απελευθερώνουν ότι "Εχουν διαταγή να φτάσουν μέχρι την Οδησσό"! Kαι από την κίνηση που κάνουν οι τεθωρακισμένες φάλαγγες, δηλαδή προς νότια και νοτιοδυτικά, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ακούγονται ως παράλογοι: Μετά την Μαριούπολη, μέχρι την Οδησσό δεν υπάρχει άλλο μεγάλο αστικό κέντρο και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ρωσόφωνοι που περιμένουν την εκδίωξη των δυνάμεων του Κιέβου

Πριν λίγη ώρα το ΝΑΤΟ έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες στις οποίες υποτίθεται ότι απεικονίζονται ρωσικά στρατεύματα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, σε ουκρανικό έδαφος, αλλά αυτά είναι "λόγια του αέρος" και μάλιστα η Μόσχα έχει καταγγείλει ως "Πλαστά" τα στοιχεία αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου