Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δυστυχώς, κακά τα μαντάτα από το κουρδικό μέτωπο…

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν δύο εξαιρετικά δυσάρεστες ειδήσεις από το μέτωπο της σύγκρουσης των Κούρδων με τους ισλαμιστές αντάρτες – εγκληματίες του ISIL…

Το πρώτο είναι η αιχμαλωσία άγνωστου αριθμού μαχητών Πεσμεργκά από τους Ισλαμιστές. Τους συνέλαβαν χθες στην περιοχή Μακμούρ, ανατολικά της Μοσούλης, όπου μαίνεται η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η σύλληψη έγινε, όταν οι κουρδικές δυνάμεις έχασαν προσωρινά τον έλεγχο της πόλης. Η τύχη των Πεσμεργκά αγνοείται, αν και σε γενικές γραμμές είναι γνωστό, πως είτε θα τους χρησιμοποιήσουν για να αποσπάσουν σοβαρά ανταλλάγματα για τους Κούρδους, είτε θα εκτελεστούν για παραδειγματισμό και αποστολή του γνωστού αιμοσταγούς επικοινωνιακού μηνύματος.

Η άλλη αρνητική είδηση είναι η συντριβή ελικοπτέρου το οποίο είχε σταλεί για να βοηθήσει τους πρόσφυγες Γιαζίντι. Λίγο μετά την εκφόρτωση βοήθειας και την αναχώρηση μαζί με κάποιους Γιαζίντι που έπρεπε να μεταφερθούν, το ελικόπτερο συνετρίβη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο πιλότος.
Στους τραυματίες συμπεριλαμβάνονται ένας βουλευτής Γιαζίντι του ιρακινού Κοινοβουλίου, o Fiyan Dakhil και ένας δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times. Δεν υπήρχαν στην περιοχή μαχητές του ISIL, ώστε να υπάρχουν υποψίες ότι το ελικόπτερο δέχθηκεπυρά.
Στην περιοχή αφίχθηκε άλλο ελικόπτερο το οποίο μετέφερε τους επιβάτες σε στρατιωτική βάση των Κούρδων, όπου νοσοκομειακά μετέφεραν τους τραυματίες στην πόλη Ντοχούκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου