Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ρωσία: Διπλασιάζονται οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις της…

Στην απόφαση διπλασιασμού του αριθμού των αερομεταφερόμενων δυνάμεων, (VDV) έχει καταλήξει η ρωσική ηγεσία, «διαβάζοντας» ταχύτατα τα διδάγματα από τις εμπλοκές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της απαιτήσεις για την ταχεία ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στην περιφέρεια της αχανούς χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν…

Η «οροφή» της συνολικής δύναμης θα αγγίξει τους 72.000 άνδρες και η αλλαγή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019. Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ITAR-TASS, το οποίο επικαλείται σε σχετική ανάλυση επί του θέματος ο έγκυρος βρετανικός οργανισμός αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ήδη εγκρίνει τις αλλαγές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, ότι η αύξηση του αριθμού της αερομεταφερόμενης δύναμης δεν θα αλλάξει τη συνολική οροφή του στρατεύματος που έχει οριστεί στο ένα εκατομμύριο στρατιωτικό προσωπικό.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα προστεθεί ένα ακόμα σύνταγμα ελιγμού στις υπάρχουσες μεραρχίες και ταξιαρχίες, ενώ θα δημιουργηθούν και εντελώς καινούργιοι σχηματισμοί, όπως η επέκταση του συντάγματος των ειδικών δυνάμεων Spetsnaz σε ταξιαρχία,προ του τέλους του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, θα προχωρήσει ο εξοπλισμός των αερομεταφερόμενων δυνάμεων με περισσότερα από 1.500 νέα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου BMD-4M που μπορούν να μεταφερθούν αεροπορικώς, καθώς επίσης και 2.500 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) τύπου BTR-MD/BTR-D3 Rakushka μέχρι το 2025.
Συνολικά 4.000 οχήματα υπερεπαρκούν για τον εξοπλισμό των ταγμάτων ελιγμού, αν και μέχρι στιγμής ο ρυθμός παραδόσεων θα μπορούσε να κριθεί ως μάλλον αργός. Οι δυνάμεις που τα έχουν παραλάβει, πραγματοποιούν ήδη δοκιμές πεδίου.

Ήδη, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις χρησιμοποιούν το όχημα γενικής χρήσης Kamaz Tigr 4×4 σε διάφορες διαμορφώσεις. Μέχρι το 2015 θα παραλάβουν και τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροχήματα μάχης (UCAV: Unmanned Combat Aerial Vehicles).http://www.defence-point.gr/news/?p=109222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου