Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η Χαμάς εκτέλεσε αρκετούς Παλαιστίνιους ανάμεσα σ αυτούς και ηγετικό της στέλεχος.



Ο πρώην εκπρόσωπος της Χαμάς και ένας από τα ηγετικά της στελέχη, ο Ayman Taha, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Γάζα. Αναφορές ισχυρίζονται ότι εκτελέστηκε από τη Χαμάς με την υποψία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Αιγύπτου. Η Παλαιστινιακή εφημερίδα Al-Quds ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Ayman Taha εκτελέστηκε γιατί διατηρούσε επαφές με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου και άλλων αραβικών χωρών, καθώς και για οικονομική διαφθορά. 
Οι πρώτες αναφορές, ήθελαν ο Taha να σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ο Taha έχασε τη ζωή του όταν ισραηλινές δυνάμεις "έβαλαν στόχο το διαμέρισμα στο οποίο βρισκόταν μαζί με αρκετούς άλλους στην πόλη της Γάζας" στη γειτονιά Shejaiya, ανέφερε στο AFP η δήλωση της ισλαμιστικής οργάνωσης. Ωστόσο νέες πληροφορίες θέλουν ο Taha (ο οποίος ήταν εκ των ηγετών της οργάνωσης) να εκτελέστηκε στη βορειοανατολική Γάζα τη Δευτέρα, με το περιστατικό να μην δίνετε στη δημοσιότητα μέχρι την Πέμπτη. Ο ηγέτης κατηγορήθηκε ότι αγόραζε βίλες στη Λωρίδα της Γάζας και ότι υπεξαίρεσε μεγάλα χρηματικά ποσά, σύμφωνα με την Al-Ayyam. Τον Φεβρουάριο, το AP αποκάλυψε ότι ο Taha συνελήφθη από τη Χαμάς γιατί τον βάρυναν υποψίες οικονομικής κακοδιαχείρισης. 

Εν τω μεταξύ, η Χαμάς εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη λέγοντας ότι εκτέλεσε αρκετούς Παλαιστίνιους κατηγορώντας τους ότι βοήθησαν τις ισραηλινές δυνάμεις. "Οι κατάσκοποι εκτελέστηκαν αφού πιάστηκαν να ενημερώνουν τις Ισραηλινές δυνάμεις σχετικά με την αντίσταση ή γιατί απενεργοποιούσαν ενέδρες (πιθανόν η δήλωση να μιλά για εκρηκτικούς μηχανισμούς) που οι άνδρες της αντίστασης ετοίμαζαν εναντίον του εχθρού" ανέφερε η φιλική προς τη Χαμάς ιστοσελίδα Al-Majd. Στη δήλωση δεν γίνεται καμία αναφορά για το πόσα άτομα εκτελέσθηκαν. 

Ο θάνατος του Taha θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός που πραγματοποιούνται στην Αίγυπτο και που αφορούν την περαιτέρω συνέχιση της εκεχειρίας.



3 σχόλια:

  1. πως ειναι δυνατόν να δημοσιεύτε ειδήσεις από ιστότοπους με τίτλο ''άμυνα και πολιτική'' που δεν παραθέτει καν πηγή για το ότι η χαμας εκτέλεσε παλαιστίνιους. δεν καταλαβαίνετε δηλαδή ότι η ισραηλινή προπαγάνδα έχει τόσα ποδάρια που δεν χρειάζεται καν να είναι κάποιος έμισθος, αρκεί να αναπαράγει μαλακίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και την εθελοτυφλία...

      Διαγραφή
    2. Ποια εθελοτυφλία ρε παιδιά, πάμε καλά; εκτός και θέλετε να κρατήσετε ίσες αποστάσεις από ''χαμας-ισραήλ'' μια συνειδητά αντιδραστική θέση, οπότε οκ, πάσο. Αλλά και πάλι, ξαναρωτάω, πόσο έγκυρη πηγή είναι το μπλογκ (...έλεος) ''άμυνα και πολιτική'' που δεν παραθέτει πηγή για το γεγονός και το οποίο εσείς αναδημοσιεύετε;; Γιατί αυτό το γεγονός της ...μαζικής δολοφονίας παλαιστίνιων από τη χαμάς δεν κυκλοφόρησε αλλού;;;
      Εύλογα ερωτήματα. Αν θεωρήτε εθελοτυφλία το τσεκάρισμα της πηγής για την αποφυγή της ακούσιας ισραηλινής προπαγάνδας, ναι τότε είμαι τυφλός και 'σεις οι αετοί.

      Διαγραφή