Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Κίεβο: Ρωσικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν θέσεις των Ουκρανών

Image
Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα και άνοιξαν πυρ κατά ενός ουκρανικού συνοριακού σταθμού.

Αυτό λέχθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη στο Κίεβο από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών του Συμβουλίου Ασφαλείας Αντρέι Λυσένκο. «Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν τέσσερις συνοριακοί φρουροί, ενώ τρεις ήταν τραυματίες» - δήλωσε ο Λυσένκο.

Πηγή του Υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε σήμερα στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία τη σύλληψη Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό έδαφος, τονίζοντας ότι οι στρατιώτες διέσχισαν «τυχαία» τα σύνορα. Το Κίεβο είχε ανακοινώσει νωρίτερα τη σύλληψη των στρατιωτών.
«Οι εν λόγω στρατιώτες μετείχαν σε περιπολίες στα ρωσοουκρανικά σύνορα και τα διέσχισαν αναμφίβολα κατά λάθος, ακολουθώντας τμήμα στο οποίο δεν υπήρχε οροθέτηση», δήλωσε η πηγή αυτή, την οποία επικαλούνται τα  πρακτορεία ειδήσεων Itar-Tass και Ria.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, δέκα Ρώσοι αλεξιπτωτιστές συνελήφθησαν στη Τζερκαλνέ, περί τα 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
Σύμφωνα με το Κίεβο πρόκειται για αλεξιπτωτιστές της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας. Η ρωσική στρατιωτική πηγή υπογράμμισε ότι οι άνδρες αυτοί δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση και δήλωσε ότι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν επανειλημμένα διασχίσει τα σύνορα.
Το Κίεβο κατηγορεί συχνά τη Ρωσία ότι στέλνει στρατιώτες ή τεθωρακισμένα στο ουκρανικό έδαφος, βάλλει με πυροβολικό στο ουκρανικό έδαφος και παρέχει όπλα και μαχητές στους αντάρτες. Η Μόσχα διαψεύδει και αρνείται ότι προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.
http://www.fox2magazine.net/%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/9142-%CE%9A%CE%AF%CE%B5%CE%B2%CE%BF-%CE%A1%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου