Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Επίθεση ΗΠΑ στο ΙΡΑΚ! - Οι τζιχαντιστές ελέγχουν πλέον Eνέργεια και Nερό!

Image

Ιράκ: 
Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έπληξαν θέσεις των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράκ, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο. 


Επλήγησαν θέσεις του πυροβολικού του ΙΚ οι οποίες απειλούσαν το αμερικανικό προσωπικό το οποίο εδρεύει στην πόλη Αρμπίλστο ιρακινό Κουρδιστάν, διευκρίνισε το Πεντάγωνο. «Αμερικανικάστρατιωτικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον του πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους. Το πυροβολικό χρησιμοποιείτο εναντίον των κουρδικών δυνάμεων οι οποίες προασπίζουν την Αρμπίλ, πλησίον αμερικανικού προσωπικού», ανέφερε ο ναύαρχος Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν σήμερα το μεγαλύτερο φράγμα στο Ιράκ, βόρεια της Μοσούλης, στον Τίγρη ποταμό κι ελέγχουν πλέον την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε μια τεράστια περιοχή της χώρας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

«Το φράγμα της Μοσούλης βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από χθες (Πέμπτη) το βράδυ», δήλωσε ο Χολγκάρντ Χεκμάτ, εκπρόσωπος των Πεσμεργκά —των ένοπλων τμημάτων των Κούρδων—, που έλεγχαν μέχρι τώρα τις εγκαταστάσεις του υδροηλεκτρικού φράγματος αυτού.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από ένα κορυφαίο στέλεχος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στη Νινευή, της οποίας η Μοσούλη, η οποία κατελήφθη από τους τζιχαντιστές στις αρχές του Ιουνίου, είναι η πρωτεύουσα.

Δείτε παρακάτω έναν επικαιροποιημένο χάρτη των επιχειρήσεων στο Ιράκ, όπως δημοσιεύτηκε στις 7 Αυγούστου από τους New York Times. Το Ισλαμικό Καλιφάτο εδραιώσει τον έλεγχο σημαντικών περιοχών σε Ιράκ και Συρία. 

Δείτε στο χάρτη τις πιο πρόσφατες εξελίξεις: 

1. Τζιχαντιστές κατέλαβαν το Φράγμα της Μοσούλης

2. Αεροπλάνα των ΗΠΑ έριξαν από αέρος ανθρωπιστική βοήθεια (τροφή και νερό) σε περίπου 40.000 ιρακινούς πρόσφυγες (χριστιανούς και Γιαζίντι ) που έχουν καταφύγει στο Βουνό Σιντζάρ. 

3. Βομβαρδισμοί σε θέσεις τζιχαντιστών στο Γκουερ και το Μαχμούρ

4. Αντάρτες επιτέθηκαν στην πόλη Αρσάλ, στα σύνορα του Λιβάνου


πηγή χάρτη:  New York Times
http://www.onalert.gr/stories/oi-tzixantistes-elegxoun-energeia-kai-nero-sto-b-irak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου