Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-124 ΠΒΕ

Την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ προκάλεσαν οι διαμαρτυρίες και η επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων νεοσύλλεκτων από το ΚΕΝ Τρίπολης. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών για τα καψόνια-την άσχημη συμπεριφορά-την τρομερή ενταντικοποίηση-τις λειψές μερίδες φαγητού, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να πεινούν, κλιμάκιο του ΓΕΣ επισκέφτηκε το Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης για να το επιθεωρήσει.
Φυσικά, όχι μόνο αποδείχτηκε ότι οι καταγγελίες ήταν αληθείς –και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά- αλλά λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα που βελτίωσαν την κατάσταση.

Οι μερίδες φαγητού πλέον είναι αξιοπρεπείς και υπάρχει οδηγία χορήγησης επιπλέον μερίδας σε όσους το κρίνουν απαραίτητο.
Τα καψόνια κόπηκαν μαχαίρι.
Επίσης, μπορεί να πρόγραμμα πολεμικής εκπαίδευσης να έχει πολύ έντονους ρυθμούς-ασύγκριτους με τα υπόλοιπα ΚΕΝ- αλλά πλέον υπάρχει Πρόγραμμα, καθορισμένες διαδικασίες και Ελεύθερος Χρόνος.   
Οι αλλαγές αυτές αμέσως έγιναν αντιληπτές στους συνάδελφους που όχι μόνο συνειδητοποίησαν ότι το ΓΕΣ παρακολουθεί τις καταγγελίες, αλλά κυρίως ότι ο συλλογικός αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, η μαχητική αμφισβήτηση, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών για τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες,  είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα.
Συνάδελφοι, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το βύσμα όχι μόνο σε ξεφτιλίζει αναγκάζοντας σε να γλύψεις κατουρημένες ποδιές και δε μπορεί να αναμετρηθεί με αυτές τις καταστάσεις της χακί καθημερινότητας, αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων απαλλάσσει ορισμένους φορτώνοντας τα βάρη στους υπόλοιπους. Και πάντα στη γωνία περιμένει ένα μεγαλύτερο βύσμα….
Συνάδελφοι να αντιμετωπίσουμε με Αξιοπρέπεια και Μαχητικότητα την υποχρεωτική στράτευση.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κάθε ώρα και στιγμή στο πλευρό σας.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ   
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ-ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ!

ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

ΠΙΕΣΗ–ΚΑΨΟΝΙΑ–ΦΩΝΕΣ–ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ
ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος φέρει προσωπική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν καθώς το ΚΕΝ Τρίπολης έχει επιθεωρηθεί από τον ίδιο και προβλήθιηκε ως προσωπικό του έργο!
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες των νεοσύλλεκτων και των γονιών τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Τρίπολη.
Στην 124 ΠΒΕ, στο «ορφανό» Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων μετά τη φυγή των νεοσύλλεκτων ναυτών, ουσιαστικά εντοπίζεται η χειρότερη δυνατή σύνθεση των πιο αρνητικών μεθόδων εκπαίδευσης του Πεζικού με την χαρακτηριστική «στρατιωτικοποίηση» της Πολεμικής Αεροπορίας.  

Το πρώτο που μπορεί να αναγνωρίσει κανείς είναι η ψυχολογική βίαπου ασκείται με τον πλέον ακραίο τρόπο στους νεοσύλλεκτους που είναι όμως εξίσου φανερή και απροκάλυπτη. Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί τονίζουν από την πρώτη στιγμή κατάταξης ότι «εδώ που ήρθατε θα σας σκίσουμε», «αυτά που έχετε ακούσει για την Τρίπολη ισχύουν στο ακέραιο», «αν δεν αντέχετε να πάρετε Αναβολή»!
Δε φτάνει δηλαδή που υφίστασαι την υποχρεωτική στράτευση που σου κόβει την ζωή, σε μετατρέπει σε αναλώσιμο για τα ταξικά τους συμφέροντα και δωρεάν εργαζόμενο,  διατάσσεσαι να ανεχτείς όλες τις επικίνδυνες μιλιταριστικές βλακείες γιατί κάποιοι στρατιωτικοί –με ευδιάκριτες εμμονές, κόμπλεξ-  και σε διατεταγμένη υπηρεσία να ισοπεδώσουν την προσωπικότητα του κάθε στρατευμένου, σου λένε ότι «θα σε κάνουν Άνδρα»!
Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει μια καθημερινή φρενίτιδα, με ατελείωτες ασκήσεις και αναφορές, που εξουθενώνουν τους φαντάρους, τους κρατούν συνεχώς τσιτωμένους με άχρηστες διαδικασίες, σε καθεστώς έντασης και ασφυκτικής πίεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, καθώς το απόγευμα έβρεξε και άρα οι νεοσύλλεκτοι θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους, τα στελέχη επέλεξαν να κάνουν μαζικά καψόνια στους θαλάμους. Οι νεοσύλλεκτοι διατάχθηκαν να στρώσουν και να ξεστρώσουν τα κρεβάτια ατελείωτες φορές.
Όμως η καταπίεση λαμβάνει και άλλες μορφές, ιδιαίτερα στη διάρκεια των αναφορών. Συνεχείς, κλίσεις, ατελείωτες μεταβολές, ανατάσεις, και «φτου από την αρχή».
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας τα στελέχη συστηματικά υποβάλλουν τους νεοσύλλεκτους σε συλλογικά καψόνια. Ουσιαστικά εφαρμόζουν τη ναζιστικής έμπνευσης συλλογική τιμωρία για ατομικό παράπτωμα –κάτι που βεβαίως απαγορεύεται ρητά από τον Στρατιωτικό Κανονισμό. Οι στρατιωτικοί την έχουν στημένη και περιμένουν την όποια ατομική αντίδραση που θεωρηθεί παράπτωμα –ένας βήχας, ένα φτέρνισμα, ένας ήχος στην Αναφορά- και ακολουθεί η παράνομη διαταγή «πες τε και πάρτε κάμψεις! Υπεύθυνος αναδεικνύεται ο κάθε φαντάρος που έκανε κάτι εναντίον του οποίου καλούνται να στραφούν οι υπόλοιποι στρατιώτες και ενάντια στους εκπαιδευτές που με συστηματικό τρόπο μας βασανίζουν.    
Ενώ μας λένε ότι πρέπει να υπάρχει συναδελφικό κλίμα και ότι ο στρατός είναι μια συλλογική διαδικασία, καλλιεργούν την εχθρότητα μεταξύ μας και αποδεικνύεται με ξεκάθαρο τρόπο ο στυγνός ανταγωνισμός, ο αισχρός ατομισμός. Δεν λείπουν οι παραινέσεις να βάλουμε βύσμα για να φτιαχτούμε στη μετάθεση ή τα πρόστυχα ερωτήματα από τους βαθμοφόρους «γιατί δε βάλαμε βύσμα να γλυτώσουμε την Τρίπολη»!
Αυτό που θέλουν να ακυρώσουν είναι η απόπειρα να σκεφτούμε και να δράσουμε συλλογικά, να διεκδικήσουμε μονιασμένοι και ενωμένοι τα κοινά μας δικαιώματα.        
Οι φωνές και η άσκηση πίεσης είναι το απαραίτητο συνοδευτικό κάθε στιγμής της χακί καθημερινότητας. Ακόμη και την ώρα του φαγητού αναιρείται κάθε στοιχείο ανθρώπινης απόλαυσης και πρέπει σαν πρόβατο γρήγορα-ήσυχα-υπάκουα να μπεις στο εστιατόριο, να παραλάβεις, να φας και να φύγεις…
Φυσικά κανείς δεν λέει ότι οι μερίδες είναι μικρές, το φαγητό ελάχιστο και οι φαντάροι πεινάνε!
Οργή και αγανάκτηση επικρατεί όμως στους συναδέλφους. Τα νεύρα είναι στην τσίτα, όλοι βρίζουν και αρνούνται να δεχτούν αυτή τη χυδαία μιλιταριστική παράσταση που τους θέλει σε ρόλο άβουλου, υποταγμένου ανθρωπάκου.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να αντιδράσουν. Να διεκδικήσουν συλλογικά και μαχητικά τα δικαιώματα τους.
Κανείς φαντάρος να μην υπακούσει στο ατομικό και συλλογικό καψόνι.
Βγείτε Παραπονούμενοι συνάδελφοι και απαιτήστε τον σεβασμό τον δικαιωμάτων μας, τη παραδειγματική Τιμωρία των στελεχών που παραβιάζουν τον στρατιωτικό κανονισμό και το Σύνταγμα.  
Απαιτήστε φαγητό. Απαιτήστε ελεύθερο χρόνο.
Καλούμε τους γονείς να ζητήσουν εξηγήσεις από τους αξιωματικούς και το διοικητή του ΚΕΝ Τρίπολης την Κυριακή 21/9 στο Επισκεπτήριο.
Συνάδελφοι, μόνο συλλογικά, μόνο μαχητικά μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και να αλλάξουν τα πράγματα.
Στείλτε τις καταγγελίες σας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Η δημοσιοποίηση της αυθαιρεσίας και των παρανομιών είναι δύναμη για το φαντάρο.
Είμαστε πάντα και κάθε στιγμή στο πλευρό σας.

ΨΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
Diktiospartakos.blogspot.co

1 σχόλιο:

  1. Συμβαίνει τώρα.... Την ώρα που το άρθρο μιλάει για λίγο φαγητό κάποια παλικάρια ακόμα περιμενουν...Δεν με πειράζει η εκπαίδευση..Με πειράζει που εδω και ενα μήνα δεν τρώω μεσημεριανο γιατί προετοιμάζομαι για άσκηση...Απογοήτευση...Απο τα παιδιά της Κομοτηνής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή