Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Οι συλλογικοί αγώνες νικούν (εφημερίδα ΠΡΙΝ, 21-9)

Οι σκληρές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα της κρίσης δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την ζωή των φαντάρων με τις συνεχείς περικοπές να μετακυλύουν το κόστος της θητείας στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.
Ταυτόχρονα όμως στον στρατό, στον αμείλικτο αυτό μηχανισμό προώθησης των πιο άγριων πρακτικών των τάσεων υποταγής γεννιούνται κοινωνικές δυναμικές με σημαντικές δυνατότητες. Οι αντιστάσεις στη βάση των κοινωνικών αναγκών συμβαίνουν και επιφέρουν ‘’καρπούς’’. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο στρατός πέρα από τις περικοπές των χορηγούμενων ειδών έφτασε στο σημείο να δίνει μεταχειρισμένα είδη ένδυσης στους στρατευμένους ενώ το κλίμα συνηγορούσε ότι σχεδιάζεται ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των παροχών των ειδών.
Η συλλογική διεκδίκηση των φαντάρων, η  αμφισβήτηση της βάναυσης λογικής των περικοπών και  η δημοσιοποίηση των καταγγελιών μέσω της Επιτροπής Αλληλεγγύης στρατευμένων πέτυχαν στο να δωθούν καινούργια ρούχα στους στρατευμένους. Οι αγωνιστικές προσπάθειες ενάντια στην βάρβαρη καθημερινότητα που προσπαθούν να οικοδομήσουν έφερε άμεσα αποτελέσματα για την βελτίωση της ζωής των στρατευμένων. Σε καμιά περίπτωση όμως τα προβλήματα στο θέμα της παροχής των ειδών δεν έχουν εκλείψει, πάγιο αίτημα είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ειδών που δίνονται (π.χ δεύτερα άρβυλα, αθλητικές φόρμες, αθλητικά παπούτσια) καθώς και η ποιότητα τους. Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση που δαπάνησε από το 2011 έως σήμερα 16 δισεκατομμύρια ευρώ για το ΝΑΤΟ, να παίζει παιχνίδια με τις συνθήκες ζωής των στρατιωτών. Κόντρα σε λογικές ατομικής λύσης και ιδιώτευσης αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι μοναδική λύση για την βελτίωση της καθημερινότητας των στρατευμένων είναι ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας και η αμφισβήτηση του ‘’στου παραλόγου τη θητεία’’. Μόνο η καθημερινή συνδικαλιστική δράση μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με στολή.




Οι καταγγελίες που φτάνουν συνεχώς στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάνουν λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση στα ΚΕΝ καθώς οι φαντάροι πεινάνε.
Οι μερίδες είναι λειψές, δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στις ανάγκες των χιλιάδων νέων ανθρώπων που υποχρεώθηκαν να ντυθούν στο χακί και πλέον μπαίνουν σε μια πιο έντονη και κουραστική εκπαιδευτική διαδικασία.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι και να απαιτήσουν τη χορήγηση φαγητού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου